fbpx
Donatie medische mond-en neusmaskers aan first lady Santokhi

GFC NIEUWS- Vanwege de wereldwijde Covid-pandemie en de druk op de Surinaamse gezondheidszorg, is door minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, onlangs tijdens zijn bezoek aan Nederland, het verzoek gedaan aan stichting DISHA (Doctors for International Health Support Agency met als werktitel Diaspora India Suriname Holland Agency), om te ondersteunen met onder meer medische mond- en neusmaskers.

De stichting, onder leiding van voorzitter Ravee Rambharose (huisarts en kaderarts hart-en vaatziekten in Den Haag) en penningmeester, Chan Chitan (makelaar en ondernemer), ondersteund door haar leden en sponsoren, is hiermee gelijk aan de slag gegaan.

Met de steun van medisch adviseur, Chander Mahabier (chirurg) heeft vrijdag een donatie plaatsgevonden op de Surinaamse ambassade aan de first lady van Suriname, Melissa Santokhi.

First lady Melissa Santokhi is bijzonder verheugd met deze donatie, temeer omdat zij zich als beschermvrouwe van de Surinaamse gezondheidszorg extra inzet voor verbetering van de gezondheidszorg. Ook zij had laten weten behoefte te hebben aan mond neusmaskers voor deze taak.

De stichting heeft door substantiële steun van o.a. Huisartsenpraktijk Rambharose, Sunda Food Group, apotheek Sahodrie, Kring Pharmacy (Suriname) en donatie van leden, de geste gedaan van 20.000 chirurgische maskers. Deze zijn op de ambassade in Den Haag symbolisch overgedragen en zullen in Suriname via de first lady worden verspreid aan het Covid-team, RGD Saramacca en het ziekenhuis in Nickerie.

Daarnaast zijn 100 FFP-2 maskers aan de First Lady overhandigd, voor de bescherming van medisch personeel voor de verpleging van met Covid-besmette patiënten. In deze tijden van schaarste kost zo’n FFP-2 masker al gauw € 10,- per stuk.

Niet alleen op medisch gebied, maar ook op het gebied van landbouw (rijstteelt in Nickerie, aardappel- en kousenband teelt en bodemsanering van landbouwgronden en daardoor hogere opbrengsten), volkshuisvesting, ondersteuning en herstructurering van de rechterlijke macht en ondersteuning van de petrochemische industrie, heeft stg. Disha experts in huis.

Ook kan stg. Disha helpen bij het aanvragen van EU-subsidies. Belangrijke voorwaarde voor samenwerking met Stichting Disha is dat er concrete vragen vanuit Suriname, met als doel ondersteuning bij de wederopbouw, worden geformuleerd en formaliseert.

Meer nieuws

Onderzoek naar cacaoproductie in Suriname

GFC NIEUWS- Tanja Tijtel en Naomi Venetiaan van het Polytechnic College Suriname hebben voor hun afstudeerproject voor het programma Hoger Laboratorium Onderwijs, samen een onderzoek…

Genti Mangroe nieuwe directeur Jeugdzaken

GFC NIEUWS- Donderdag heeft de ondertekening plaatsgevonden van het protocol van overdracht voor het Directoraat Jeugdzaken van het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken (AW&J)….

ICJ volgt decemberstrafproces op de voet

GFC NIEUWS- De Internationale Commissie van Juristen (ICJ) zal het 8 decemberstrafproces blijven volgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…