fbpx
Donatie kantoormeubilair aan Surinaamse overheid: netwerken, verbinden en doen

GFC NIEUWS- Er wordt de laatste tijd veel gepraat en geschreven over de bijdrage van de diaspora.

Vaak gaat het dan om grootse plannen, opzetten van instituten of enorme bedragen die de diaspora gaat investeren.
Wat in al dit rumoer onderbelicht blijft, zijn de vele private initiatieven van leden van de diaspora gemeenschap. Deze zijn er in diverse soorten en maten; allen met één doel namelijk belangeloos helpen.

Netwerken en verbinden

Een paar hardwerkende maatjes bundelen hun krachten en weten twee containers met kantoormeubilair te verwerven. De één werkt al jaren met zijn bedrijf – GMI Installatietechniek – op Schiphol; de andere directeur/eigenaar van Kolibrie Installatietechniek levert vak personeel. De heren hebben als gemeenschappelijke referentie Suriname.

De ene ondernemer heeft vorig jaar kennisgemaakt met de gastvrijheid van de Surinaamse mensen; de andere ondernemer heeft niet alleen Surinaamse wortels maar is al jaren op diverse terreinen actief in Suriname. Via één van de contacten kregen zij de vraag om behulpzaam te zijn bij het vinden van kantoor meubilair.

Bij de regeringswisseling was er tekort aan kantoormeubilair. GMI en Kolibrie hebben hun krachten gebundeld en van één van hun grootste opdrachtgevers kantoormeubilair gekregen. Bureaustoelen, vergader- en conferentietafels, archiefkasten en overige materialen. Genoeg om twee 40 Ft containers te vullen.

De enige voorwaarde van de donateur was dat het meubilair niet verkocht mag worden. Er mag dus niet aan verdiend worden. En zo konden twee vliegen in één klap geslagen worden: in Suriname is de behoefte aan deze kantoorinrichting aanwezig en het kost de Staat verder niks.

Er moesten nog twee zaken geregeld worden: de verscheping naar Suriname en een partner die lokaal garant moest staan om de inventaris op de juiste plek te leveren.

Sponsoring Seatrade

Voor de verscheping heeft Kolibrie de firma Seatrade benaderd; daar doen zij al lange tijd zaken mee. Dit bedrijf heeft de kosten van de verscheping van de containers voor zijn rekening genomen. Een lokale partner om de spullen in te klaren is gevonden in de Stichting Haathi Club. Deze organisatie heeft al eerder donaties aan overheidsinstellingen verzorgd.

Belangeloos doen

Als de diaspora daadwerkelijk iets wil doen, zonder daarvoor een directe beloning voor terug te verlangen, kan het altijd. Dat bewijst dit voorbeeld van een paar hardwerkende ondernemers met hun roots in- of affiniteit met Suriname. Zij verbinden hun netwerken om in dit geval goed bruikbaar kantoor meubilair een tweede leven te geven. Niet omdat zij iets terugvragen. Maar puur uit de noodzaak om te willen helpen, uit liefde voor het land waar hun roots liggen en vanwege een diepgewortelde wens dat het ook in Suriname goed mag gaan.

Foto: Humphrey Alladin, Andre Bhageloe, Edwin van Maas “GMI”, Boyke Rasoelbaks en Dharmindra Sardjoe “Kolibrie”, Daniel van Maas

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.