fbpx

Donateurs bekostigen via 1 voor 12 begrafenis 15-jarige

Ongeveer twee weken geleden liet Stichting 1 voor 12 het leed van Familie Joghi van Kabendadorp zien via een rapportage. Op dinsdag 7 november werd hun 15-jarige zoon Terry dodelijk aangereden in het dorp.

Enkele donateurs waaronder de Geor Hering Foundation, Kirpalani, Jercon & Steel Erection hebben na deze reportage gezien te hebben, besloten om de familie een helpende hand te bieden.

Kenneth Kross, vertegenwoordiger van Kirpalini, zegt dat het bedrijf veel sociaal werk doet. Zo tracht zij om terug te geven aan de gemeenschap. Na kennis te hebben genomen van deze noodsituatie, heeft de directie contact opgenomen met de voorzitter van Stichting 1 voor 12.

Kross zegt dat het bedrijf de droefheid begrijpt om een kind op zo een manier en zo een jonge leeftijd te verliezen. Om te tonen dat Kirpalani meevoelt met de familie, heeft zij een geste gedaan ten behoeve van de begrafenis van Terry.

OOK INTERESSANT
Man doet na een week melding van vermissing 23-jarige echtgenote en minderjarige zoontjes

Louis Vismale, de voorzitter van Stichting, is zeer ingenomen dat het bedrijfsleven en de rest van de gemeenschap gehoor heeft gegeven aan zijn oproep. “Het is voor mij duidelijk dat er voldoende ondernemers zijn in Suriname met het hart op de juiste plek en die oprecht terug wensen te geven aan de gemeenschap,” zegt Vismale.

Afgelopen zaterdag is de jeugdige onder grote belangstelling naar zijn laatste rustplaats gebracht. Het lijk werd naar het graf geleidt door leden van het voetbalteam, waarvan Terry deel uitmaakte. Diverse traditionele groepen hebben opgetreden waaronder een Sambura groep. Verder waren er verschillende mensen vanuit Saramacca en overige districten aanwezig, ook de volksvertegenwoordiger van Para, Patrick Kensenhuis, was aanwezig. (GFC)