fbpx

Donald Trump zegt dat de verkiezingen nog niet voorbij zijn, er is volgens hem gefraudeerd

GFC NIEUWS- De Amerikaanse president Donald Trump zegt zaterdag dat zijn advocatenteam maandag naar de rechter stapt. Het doel is  om de verkiezingsuitslag aan te vechten.

Het campagneteam zegt over bewijzen te beschikken dat er in verschillende staten op ernstige wijze is gefraudeerd met stembiljetten. Er zijn al verschillende beelden en geluiden opgedoken die donderdag in het programma Hannity op FOX News zijn uitgezonden. Daarop is duidelijk te zien dat er op verscheidene plekken wordt gesjoemeld.

Een van de advocaten van Trump, de voormalige burgemeester van New York, Rudy Guiliani, heeft vandaag enkele getuigen aan het woord gelaten tijdens een persconferentie. De mannen en vrouwen die als controleurs bij de stemlokalen waren ingezet, zeggen dat er ernstige onregelmatigheden zijn geconstateerd.

Guiliani beschikt over meer dan 90 getuigen die bereid zijn in de rechtbank onder ede hun verklaringen af te leggen.

Trump: “De verkiezingen zijn verre van voorbij, wij gaan de fraude aantonen bij de rechter. Wettige stemmen bepalen wie de president is, niet de nieuwsmedia.” Volgens het staatshoofd, waar meer dan 70 miljoen Amerikanen hun stem op hebben gebracht, heeft Biden geen enkele staat gewonnen.

BEKIJK OOK
Internationaal programma Canada kan Suriname helpen uit crisis

Hij zegt het niet te kunnen begrijpen waarom team Biden niet wil meewerken aan het hertellen en controleren van de stemmen. Hij krijgt de indruk dat ze hiermee iets willen verbergen.

“Ik vind het schokkend dat Joe Bidens team niet akkoord wil gaan met het hertellen en controleren van de stembiljetten. Alleen een partij die zich misdraagt houdt verkiezingswaarnemers buiten de deur”, aldus Trump.

Vandaag hebben verschillende tv- zenders Joe Biden officieel tot winnaar van de verkiezing “uitgeroepen”. Trump en een groot deel van de Republikeinen accepteren dat niet en beschuldigen de zenders van voorbarigheid.

Veel critici zetten grote vraagtekens bij het uitzonderlijk hoog aantal stemmen dat op Biden zou zijn uitgebracht en gaan ervan uit dat de beschuldigingen van team Trump een kern van waarheid hebben.