fbpx

Dominee Persaud: “laten wij zoeken naar het licht”

Dominee Michael Persaud slaat het Bijbelboek Matheus II open en vertelt het verhaal over de wijzen uit het Oosten (het huidige Irak en Iran). Zij zijn richting Jeruzalem gegaan, opzoek naar de nieuwe koning van de Joden, de Here Jezus Christus . Ze beschikten over de informatie van het bestaan van Jezus, omdat zij onderzoek hebben verricht om achter de kern van het verhaal te komen. “Jezus, het licht in de duistere wereld, is geboren.”

“We zijn nu in het informatietijdperk terecht gekomen. Dominee Persaud zegt dat er ontzettend veel informatie in de wereld beschikbaar is, die kan lijden tot hele mooie dingen, maar ook tot ellende. “Als we er niet goed mee omgaan, kan het ons allerlei brokken en ongemakken bezorgen.”

Hij roept de Surinaamse samenleving op, om de informatiestroom die naar zich toekomt positief te gebruiken, om te ontdekken hoe wij met elkaar kunnen leven als mensen. Hoe wij God eer kunnen geven. “In het verhaal uit de bijbel merken wij dat de joden, alsook de niet joden opzoek waren naar informatie. Ze waren blij toen ze uiteindelijk het licht van de wereld ontdekten.”

BEKIJK OOK  Verdachte door benadeelde en buurtbewoners aangehouden

“Wij leven in een mooi land. Wij leven in een gezegend land. Dat zeggen wij niet zomaar, maar als we kijken naar onze landmassa, het groen, de kwaliteit van ons land, op economisch gebied zijn er stagnaties, maar kijkend naar het algeheel plaatje dan zijn wij gezegend”, aldus de voorganger.

De geestelijke leider roept op om, “met ons allen te zoeken naar datgene dat ons bindt, namelijk het licht der wereld. Om ervoor te zorgen dat wij een goed leven hebben met elkaar; economisch, maatschappelijk, sociaal en geestelijk. Dat wij onze karakters laten beïnvloeden door de mooie boodschap van kerst, door het leven van Jezus Christus. Het leven dat inhoudt dat we God moeten liefhebben boven alles en onze naasten, ongeacht hun afkomst, ziek of gezond. Laten wij ook aandacht besteden aan ons gezinsleven, ongeacht hoe druk wij het als individu hebben. Ik hoop voor ons allen dat de ouderen het voortouw zullen nemen in het zoeken naar het licht en het voorbeeld geven aan de overige generaties.”(GFC)