fbpx

Dokter Vreden vraagt voorkoming explosieve stijging Covid-19

GFC NIEUWS- Dokter Stephen Vreden vraagt de samenleving om een explosieve stijging van Covid-19 te voorkomen.
Dit doet hij op basis van het aantal Covid-19-gevallen dat steeds aan het toenemen is. De medicus noemt de flinke sprong, van 79 nieuwe besmettingen, welke de COVID-19 teller donderdag heeft gemaakt, verontrustend.
Vreden zegt dat het niet alleen gevallen uit Paramaribo zijn, maar voornamelijk uit het Zuidoosten van Suriname. Indien allemaal uit Paramaribo afkomstig waren, dan zou dat volgens dokter Vreden zeer verontrustend zijn.
“Ik wil de mensen bemoedigen om die massale uitbraak die we in onze oostelijke en zuidelijke buurlanden zien, te voorkomen in Suriname. Wij doen er alles aan dat wij niet gaan naar duizenden gevallen. We zullen de duizend gevallen overschrijden, maar laten wij niet gaan naar enkele duizenden gevallen of honderden gevallen per dag. Dat kunnen we doen door zelf hard eraan te werken. Dat kunnen niet alleen de overheid, infectiologen of epidemiologen doen. Dat kunnen wij als burgers doen. We zullen ervoor moeten zorgen, dat hoe saai het dan ook is, wij geen party’s kunnen organiseren”, aldus Vreden.
De medicus geeft aan dat de toename in het aantal gevallen ook te wijten is aan het steeds meer uitvoeren van testen. De gedachte achter het steeds meer testen van personen, is om effectiever de uitbraak te bestrijden. Er wordt ernaar gestreefd om ieder besmette persoon voor enige tijd uit de samenleving te halen en in isolatie te plaatsen, om te voorkomen dat zij anderen infecteren. “Dat is het deel dat wij doen”, zegt hij doelend op de instanties.

OOK INTERESSANT
Amerikaans echtpaar wordt vastgehouden in Haïti: ontvoerders eisen losgeld