fbpx
Dokter Ruben del Prado bedankt Covid-19-zorghelden met “Grantangi”

GFC NIEUWS- Grantangi’ heet het lied waarmee de arts en publieke gezondheidszorg specialist Ruben del Prado dank uitbrengt aan verpleegkundigen, artsen en andere hardwerkende frontliniewerkers die zich onvermoeibaar inzetten voor COVID-19-patiënten.

De zingende dokter doet met ‘Grantangi’ ook een oproep aan iedereen in Suriname om alert te blijven en zich te houden aan de maatregelen. “Houd afstand, blijf je handen reinigen en bedek je mond en neus om anderen te beschermen!”

Het is vandaag precies acht maanden geleden dat de eerste persoon in Suriname positief werd getest op COVID-19. Daarna heeft de ziekte zich zodanig verspreid, dat nieuwe besmettingsgevallen moeilijk te traceren waren. Suriname kreeg daarom code Rood. Door gezamenlijke inspanningen, en ingrijpende maatregelen gecoördineerd door het COVID-19 Outbreak Management Team van het ministerie van Volksgezondheid, is het virus nu weer beheersbaar. Daarom is nu code Oranje van toepassing.

Velen denken nu dat het niet meer nodig is om zichzelf en anderen te beschermen tegen het virus. “Niets is minder waar”, benadrukt Del Prado. “Het virus neemt geen vakantie en kent geen vrije dagen. Het is nog in Suriname en dat blijft voorlopig zo.” Om te voorkomen dat scholen weer dichtgaan en werkgelegenheid verloren gaat, moet iedereen nog even doorbijten, vindt de dokter. Ook uit solidariteit met de zorghelden.

De lyrics van ‘Grantangi’ zijn in het Engels en Sranantongo, met flarden Sarnami, Samaka tongo, Spaans en Javaans. ‘Grantangi’ is geïnspireerd op een schilderij waarmee beeldend kunstenaar Ray Daal een ode brengt aan de zorgwerkers. De muziek video is te zien in de videoclip die donderdag is gelanceerd op YouTube.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.