fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Dokter Ruben del Prado bedankt Covid-19-zorghelden met “Grantangi”

GFC NIEUWS- Grantangi’ heet het lied waarmee de arts en publieke gezondheidszorg specialist Ruben del Prado dank uitbrengt aan verpleegkundigen, artsen en andere hardwerkende frontliniewerkers die zich onvermoeibaar inzetten voor COVID-19-patiënten.
De zingende dokter doet met ‘Grantangi’ ook een oproep aan iedereen in Suriname om alert te blijven en zich te houden aan de maatregelen. “Houd afstand, blijf je handen reinigen en bedek je mond en neus om anderen te beschermen!”
Het is vandaag precies acht maanden geleden dat de eerste persoon in Suriname positief werd getest op COVID-19. Daarna heeft de ziekte zich zodanig verspreid, dat nieuwe besmettingsgevallen moeilijk te traceren waren. Suriname kreeg daarom code Rood. Door gezamenlijke inspanningen, en ingrijpende maatregelen gecoördineerd door het COVID-19 Outbreak Management Team van het ministerie van Volksgezondheid, is het virus nu weer beheersbaar. Daarom is nu code Oranje van toepassing.
Velen denken nu dat het niet meer nodig is om zichzelf en anderen te beschermen tegen het virus. “Niets is minder waar”, benadrukt Del Prado. “Het virus neemt geen vakantie en kent geen vrije dagen. Het is nog in Suriname en dat blijft voorlopig zo.” Om te voorkomen dat scholen weer dichtgaan en werkgelegenheid verloren gaat, moet iedereen nog even doorbijten, vindt de dokter. Ook uit solidariteit met de zorghelden.
De lyrics van ‘Grantangi’ zijn in het Engels en Sranantongo, met flarden Sarnami, Samaka tongo, Spaans en Javaans. ‘Grantangi’ is geïnspireerd op een schilderij waarmee beeldend kunstenaar Ray Daal een ode brengt aan de zorgwerkers. De muziek video is te zien in de videoclip die donderdag is gelanceerd op YouTube.

OOK INTERESSANT
Joe Biden valt op de grond tijdens diploma uitreiking Amerikaanse luchtmacht (VIDEO)