fbpx

Dokter laurindo Kloof hoopt kindermishandeling in Suriname tegen te gaan

GFC NIEUWSREDACTIE- Een van de gevolgen van de Covid-19-pandemie is een toename van kindermishandeling.

Dokter Laurindo Kloof is vastbesloten hier iets aan te doen en wil naast een goede medische behandeling ook betere psychologische en sociale ondersteuning bieden aan slachtoffers van kindermisbruik die hij en zijn personeel behandelen. Daarom opent hij binnenkort een nieuwe afdeling (Sociale Pediatrie) in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Het team van deze afdeling bestaat uit een maatschappelijk werker, een psycholoog, een kinderarts en twee onderwijzers.

Ze zullen slachtoffers van kindermishandeling volgen in hun ontwikkeling, ouders helpen bij het vinden van een baan en ondersteuning bieden voor onder meer gezinscoaching.

Drie artsen en vier verpleegsters zullen ook worden opgeleid om veelvoorkomende tekenen van lichamelijk misbruik te herkennen.

BEKIJK OOK
Dinsdag wegomleggingen vanwege zittingen Krijgsraad en Constitutioneel Hof

Kloof ziet jaarlijks ongeveer 200 slachtoffers, slechts een fractie van het totale aantal kinderen dat jaarlijks wordt mishandeld of misbruikt.

Hij zeg: “kindermishandeling is nog steeds een taboe. Daarom werken we samen met veel gemeenschapscentra om de bewustwording te vergroten. We willen echt meer kinderen helpen die in gevaar zijn”.

Daarom krijgen de artsen en verpleegkundigen van de nieuwe afdeling speciale training in het herkennen van de signalen van kindermishandeling.

De specialistische training wordt gevolgd via geaccrediteerde e-learning modules die ontwikkeld zijn door Evidentia Learning BV in samenwerking met internationaal erkende kinderartsen: een efficiënte en effectieve manier om de noodzakelijke opleiding te verzorgen.