fbpx
Dokter Dew Sharman op nummer 16 op de V7- lijst

Over 8 dagen gaan de kiezers weer naar de stembus. Bij de komende verkiezingen (2015) zal de politieke strijd vooral gaan tussen de V7 (een combinatie van VHP, NPS ,PL, BEP, SPA en DA-91) en de NDP.

In dit artikel zal ik vooral het district Paramaribo belichten.

Men stemt op politieke partijen (combinaties), maar de inspirerende kandidaten geven de glans aan de politieke partijen en zorgen ervoor dat de overwinning makkelijk binnenkomt.

Op 25 mei 2015 zullen elf politieke partijen (in totaal 154 kandidaten) strijd leveren voor de 17 DNA –zetels in Paramaribo. Ruim 160.000 kiesgerechtigden zullen (bij een opkomst van 100%) in Paramaribo naar de stembus gaan. In 2010 was het opkomstpercentage in Paramaribo 73.27% en de ongeldige stemmen bedroegen 2.61%.

Een eenvoudig rekensommetjes leert ons dat ongeveer 73.27 % van 160.000 kiezers = 117.000 kiezers in Paramaribo hun stem gaan uitbrengen. Mijn schatting is dat slechts V7, NDP, DOE en misschien ABOP zetels gaan behalen in Paramaribo op 25 mei 2015. De overige zeven (7) politieke partijen zijn kansloos in Paramaribo.

VHP is een machtige factor in V7

De VHP heeft, vooral met de komst van de nationale leider Chandrikapersad Santokhi, een ander politiek gezicht gehad. Begrijpelijk, een jonge leider van 56 jaar heeft meer “drive” en heeft de afgelopen jaren een grote metamorfose gebracht binnen de VHP op alle niveaus.

De middelpuntzoekende kracht van de voorzitter van de VHP heeft ertoe geleid dat velen ( vooral uit de paarse -gelederen) naar het “VHP-huis” zijn gemigreerd. Een van de belangrijke uitspraken die voorzitter Chandrikapersad Santokhi bij verschillende gelegenheden gedaan heeft, is het volgende: “Ik kom op 25 mei 2015 met een Dream Team”.

Alle nuchterdenkende VHP’ers weten wat de voorzitter van de VHP bedoelt met een “Dream Team”. Ten overvloede wil ik nogmaals benadrukken dat met een Dream Team bedoeld wordt dat de voorzitter van de VHP met jonge, capabele, integere, betrouwbare, dynamische en inspirerende kandidaten zal komen, die een politiek schoonblad hebben (politieke tabularaza). Deze kandidaten moeten tot de verbeelding van de kiezers spreken.

De VHP beschikt over een schuur van zulke inspirerende aspirant-kandidaten. Eén van de kandidaten die wij tot dit “Dream Team” kunnen rekenen in Paramaribo, is niemand minder dan de medicus/politicus drs. Dew Sharman.

Dokter Dew Sharman bijna gekozen in 2010

Wij moeten in de politiek vaker keuzes maken. Iedereen wil op de lijst komen, maar niet iedereen kan op de lijst geplaatst worden vanwege beperkte posities. Dit geldt voor alle samenwerkende partijen en ook voor V7.

Wij willen anno 2015 geen Willem de Zwijgers hebben in het parlement; wij moeten kandidaten hebben die de Engelse taal machtig zijn en ook makkelijk verbanden kunnen leggen. Hierbij speelt de geestelijke bagage een belangrijke rol.

In 2010 heeft de VHP dokter Dew Sharman in beeld gebracht als kandidaat in Paramaribo. De VHP had in 2010 vier plaatsen op de NF-lijst in Paramaribo te weten nummer 2, 7, 13 en 17. Op nummer 17 werd de medicus Dew Sharman geplaatst, maar de leiding van de partij had op alle wijkvergaderingen en ook op massameetings de achterban van de VHP opgeroepen om op nummer 2 te stemmen.

Een deel van de VHP’ers heeft de oproep van de leiding van de VHP naast zich neergelegd en is gaan campaignen voor de medicus, drs. Dew Sharman. Men wilde dokter Dew Sharman, die op de zeventiende plek geplaatst was, via voorkeur binnenhalen. Hij behaalde, ondanks alle oproep van de leiding van de VHP om op nummer 2 stemmen, 4.559 stemmen. Het Nieuw-Front behaalde in 2010 in Paramaribo 38.745 stemmen en was goed voor 7 zetels.

Wilde dokter Sharman in Paramaribo via voorkeur gekozen worden, dan moest hij in 2010 ( 38.745: 7 + 1 ) = 5.536 stemmen behaald hebben. De medicus D. Sharman is niet gekozen, omdat hij een tekort had van 5.536- 4.559= 977 stemmen. In Paramaribo was het voor de VHP niet moeilijk om die 977 kiezers tot andere gedachten te brengen.


Dokter Dew Sharman wederom op de V7 – lijst in 2015

Dokter Dew Sharman is door de VHP wederom gekandideerd in Paramaribo. Hij is op de V7 – lijst (kolom 5) en op nummer 16 (zie specimen DNA – lijst Paramaribo) gekandideerd. Ik heb deze jonge medicus ruim 20 jaar via allerlei organisaties (vooral religieuze ) op de voet gevolgd.

Een mens wordt niet alleen beoordeeld door zijn academische opleiding, maar een mens moet meer in zich hebben. Een mens moet hoge waarden en normen in zijn vaandel dragen; een mens moet betrouwbaar, eerlijk en onbaatzuchtig zijn in zijn doen en laten; een mens moet humaan zijn en respect hebben voor politieke opponenten; een mens moet de staatsmacht niet gebruiken om zich te verrijken; een mens moet in alle opzichten bereid zijn om een deel van zijn beschikbare tijd belangeloos op te offeren voor de medemens.

In die 20 jaren heb ik al deze positieve elementen in deze jonge Surinamer, de medicus Sharman, ontdekt. Zulke voorbeeldfiguren met een heel positief karakter moeten wij naar De Nationale Assemblee brengen. Alle politieke partijen hebben zulke voorbeeldfiguren, maar de leiding van politieke partijen moet zulke voorbeeldfiguren en inspirerende leiders in het hoogste College van Staat brengen. De leiding van de VHP heeft wederom in de roos geschoten om dokter Sharman te kandideren.

Oproep aan alle Surinamers, vooral kiezers en politici

Over 8 dagen gaan wij weer naar de stembus. Laten wij vooral de komende 8 dagen als fatsoenlijke en beschaafde mensen politiek bedrijven.

Ik roep nogmaals de regeringswoordvoerder van de regering D.Bouterse /R.Ameerali op zich als een beschaafd mens te gedragen en geen haatprogramma’s te presenteren.

Enkele maanden terug heeft de inspirerende geestelijke leider/pater drs. Choenni in het partijcentrum van de VHP de aanwezigen tot nadenken gezet.

De pater heeft de boodschap van de paus in een nutshell vertolkt. Om slechts enkele zinnen op te noemen wat de Paus tegen de geestelijke leiders (priesters) in Rome gezegd heeft.

De Paus zei: “Men moet niet denken dat men onmisbaar is op deze aardbol; men moet niet denken dat zonder jou de wereld niet bestaat; geestelijke leiders zijn dienaars van het volk”.

Alle kiezers in Paramaribo roep ik op om met uw nuchter verstand te stemmen. Stemt u op dokter Dew Sharman, dan denk ik dat u als kiezer in de roos geschoten heeft voor de toekomst van Suriname.

Tenslotte het volgende citaat van Lao Tse ter overdenking: “Wie geen vertrouwen stelt in anderen, zal ook nimmer het vertrouwen van anderen winnen”.


Hardeo Ramadhin

Meer nieuws

Anil Dhanai nieuwe marktmeester Centrale Markt

GFC NIEUWS- De districtscommissaris van Paramaribo-Noordoost, Ricardo Bhola, heeft maandag Anil Dhanai in de functie van wnd. marktmeester aangesteld bij de Centrale Markt in Paramaribo….

Leo Brunswijk belooft transparantie RvC EBS

GFC NIEUWS- De nieuwe president-commissaris van de Raad van Commissarissen (RvC) bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS), Leo Brunswijk, belooft een transparant beleid. Impotent of…

Nu 118 Covid-19-gevallen in Suriname

GFC NIEUWS- Het aantal actieve Covid-19-gevallen is verder gedaald naar 118. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts. Klik…

KPS traint ‘jonge’ Jeugdrechercheurs

GFC NIEUWS- De afdeling Jeugdzaken van het Korps Politie Suriname is op 24 augustus gestart met het trainen van ‘nieuwe’ jeugdrechercheurs. Impotent of minder potent?…

Reparatie oude pompen Wageningen gestart

GFC NIEUWS- Padieverbouwers van Wageningen en de middenstandspolder moeten per 15 oktober de beschikking hebben over voldoende irrigatiewater om hun arealen klaar te kunnen maken…

Stichting Sari voert sociale projecten uit

GFC NIEUWS- Stichting Sari heeft de afgelopen week een tweetal sociale projecten uitgevoerd. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale…

15-jarige tiener verdronken

GFC NIEUWS- Een 15-jarige tiener is in het weekend bij Blanche Marievallen in de diepte verdwenen. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele…

Aanmaak E-ID in Coronie weer mogelijk

GFC NIEUWS- De herstart van de aanmaak van de elektronische identiteitskaart(E-ID) is afgelopen week begonnen bij het Bureau voor Burgerzaken Coronie. Impotent of minder potent?…

Spoedmeeting Waterschappen Nickerie

GFC NIEUWS- De verschillende waterschappen van Nickerie kwamen afgelopen week samen met de districtscommissaris en de Commissie Waterschappen in spoedvergadering bijeen. Impotent of minder potent?…

Covid-pakketten gearriveerd in Marowijne

GFC NIEUWS- De Covid-19-ondersteuningspakketten, die bestemd zijn voor de gemeenschap van Marowijne, zijn de afgelopen week vervoerd naar het gebied. Impotent of minder potent? Maak…

138 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Het aantal actieve Covid-19-gevallen blijft dalen. De teller staat nu op 138. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van…

Iran straft vier dieven met vingeramputatie

GFC NIEUWS- Vier vingers van vier veroordeelde dieven in Iran zullen binnenkort worden afgezaagd. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van…

22 crècheleidsters SBEC ontvangen diploma

GFC NIEUWS- De Stichting Beheer en Exploitatie Crèches (SBEC) heeft 22 studenten klaargestoomd tot volwaardige crècheleidsters. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele…

350 laaggeprijsde overheidswoningen in gevaar

GFC NIEUWS- Een woningbouwproject met als doel het opzetten van 350 laaggeprijsde huizen, verkeert in gevaar. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele…

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…