fbpx

Doksenclub vernietigt eieren, levering kuikens verschoven

GFC NIEUWS- De Doksenclub levert wekelijks enkele tienduizenden kuikens uit de eigen broederij, maar zal in oktober eenmalig minder kuikens kunnen leveren.
Broedeieren die waren bestemd voor levering van vleeskuikens op 13 oktober zullen namelijk gedeeltelijk worden vernietigd, laat de directie weten.
Het bedrijf ontvangt wekelijks broedeieren van verschillende farms in Nederland. Die worden in Suriname uitgebroed in de broederij van De Doksenclub.
“Op 15 september ontvingen wij echter bericht dat na verzending is ontdekt dat een partij broedeieren van één leverancier mogelijk gedeeltelijk is besmet met salmonella. Omdat elke leverancier en stal van broedeieren in Nederland een identificatienummer heeft, konden wij achterhalen om welke partij het gaat. Het betreft circa 21.000 eieren, die ongeveer 18.000 kuikens zouden opleveren.”
De Doksenclub is ISO 22.000 gecertificeerd en hanteert dus hoge standaarden ten aanzien van voedselveiligheid. Wij hebben daarom besloten deze eieren te vernietigen. Voor sommige klanten betekent dit, dat een deel van de te leveren kuikens van 13 oktober en 20 oktober één week later zullen worden afgeleverd.
“Wij beseffen terdege dat dit gevolgen heeft voor de bedrijfsvoering van onze klanten. Maar wij willen niet het risico nemen dat klanten salmonella Infantis introduceren op hun bedrijf, vandaar dat wij deze vervelende, maar noodzakelijke beslissing moesten nemen. Wij hopen dat onze afnemers begrip hebben voor de situatie en blij zijn met ons besluit de eieren te vernietigen,” aldus de directie.

BEKIJK OOK
Eerste Miss Corantijn bekroond te Apoera