fbpx

Doksenclub kan al weken geen girale euro’s kopen

Sedert enige weken kan Doksenclub wel contante euro’s, maar geen girale euro’s kopen bij de lokale banken en of cambio’s om aan haar betalingsverplichtingen te kunnen voldoen aan haar leveranciers.

De voorraad voerproducten is derhalve tot het minimum geslonken en sommige voersoorten zijn al niet meer leverbaar.

In het verleden heeft Doksenclub zelf grote bedragen liquide middelen naar Nederland gebracht, overigens niet zoals op FB werd gesuggereerd doch geheel in lijn met de Surinaamse en Nederlandse wetgeving.

De gelden zijn telkenmale door de Nederlandse Douane geaccordeerd en mochten derhalve worden ingevoerd in Nederland.

Conform de nieuwe richtlijnen heeft Doksenclub al 2 keer een verzoek ingediend bij de Deviezencommissie voor uitvoer van liquide middelen, beide keren zijn afgewezen met als reden dat “wij ons moeten wenden tot de lokale banken voor internationale overboekingen, ondanks de vele kopie mails van de diversen banken dat zij geen (girale) euro’s ter beschikking hadden bleef de Deviezencommissie bij haar standpunt”.

BEKIJK OOK
CIC viert 55-jarig bestaan met opening CIC Business gebouw

Volgens diverse medewerkers van de overheid zou een vergunning niet worden afgegeven, omdat men zeker wist dat alle gelden vanuit Suriname zou worden aangehouden door de douane en of het Openbaar Ministerie. Aantoonbare mailwisseling tussen Doksenclub en de competente autoriteiten van Nederland hebben daar tot nu toe geen verandering in gebracht.

“Wij hopen dat wij op kort termijn alsnog een vergunning tot uitvoer van liquide middelen kunnen krijgen”.