DOE hekelt opruiing NDP tegen Rechterlijke Macht

GFC NIEUWS- In een open brief aan de president en voorzitter van De Nationale Assemblee hekelt de politieke organisatie DOE het opruiend gedrag van exponenten van de NDP gericht tegen de Rechterlijke Macht.
DOE hoopt dat de NDP-leiding en de DNA-voorzitter corrigerend zullen optreden.
Hieronder de open brief:
“Met afschuw hebben wij kennis genomen van het, in onze beleving, opruiend gedrag van exponenten van de Nationale Democratische Partij (NDP). Dit gedrag, gepaard met grove beledigingen, is voornamelijk gericht tegen de Rechtelijke Macht.
De Nationale Assemblee, de Regering en de Rechtelijke Macht, zijn de fundamenten waarop onze rechtstaat rusten. Aantasting of belediging van een (1) van deze betekent, het plegen van inbreuk op en ondergraving van onze rechtstaat. Tevens betekent het, inbreuk op het gevoel van respect voor het recht, moraal en fatsoen binnen de samenleving.
In dit specifiek geval, zijn het bovendien exponenten binnen de politieke partij waar U als persoon voorzitter, respectievelijk ondervoorzitter van bent.
Het kan ons inziens dan ook niet anders dat u zeer nadrukkelijk corrigerend optreedt en zich distantieert van de opruiing en gedane beledigingen als medeverantwoordelijke voor de waarborging van de rechtstaat.
Wij wachten, net als de rest van de samenleving, Uw corrigerende acties af”, aldus DOE-voorzitter Steven Alfaisi en fractieleider Carl Breeveld.

Overige berichten