‘Doe geen dingen die je leven vernietigen’: bejaarde bodybuilder geeft levenslessen aan jongeren

Redactie GFC Nieuws

“Ze proberen op mij te lijken door steroïden in te nemen,” zegt Urias McHutchinson tegen St. Lucia News. Hij is 77 en won vorig jaar op Trinidad het bodybuildingkampioenschap in de categorie ‘ouder dan 70’.

McHutchinson eindigt al jaren in de top drie bij bodybuildingwedstrijden en is er trots op dat hij een ‘schone bodybuilder’ is: “Train hard, werk hard. Zet je volledig in en doe geen dingen die je leven zullen vernietigen.

Drugs schaden je binnenste voor de rest van je leven. Dus het is beter dat je er vanaf blijft, van steroïden.”

Ik eet alles

“Ik weet er niets van. Kijk, ik zit al die jaren in bodybuilding. Ik hoor alleen over deze dingen, ik weet er niets vanaf,” zegt hij.

De grijsaard begon met trainen om fit te blijven. Dat doet hij zonder veel poeha: “Ik eet alles. Anderen gaan op zoek naar proteïnen en verschillende vitaminen en andere dingen, ik eet alles en dat werkt voor mij.”

Hij dringt er op aan dat iedereen, niet alleen bodybuilders, een gezondere levensstijl gaat volgen door regelmatig te sporten.

“Ga naar de sportschool, doe wat oefeningen en blijf fit. Gewoon voor jezelf, voor je gezondheid. Iedereen wil het leven, ze willen leven en dit zal hen helpen. Je kunt niet voor eeuwig leven, maar het zal je helpen om wat langer te leven,” benadrukt McHutchinson.

Foto: St. Lucia News