Dodson: “scalians ruimen kwikresten op”

Wereldwijd zoekt men naar een balans tussen milieu en ontwikkeling. Suriname is hierin geen uitzondering op de regel. “Wij zullen echter niet tolereren dat mensen in de goudsector over de schreef gaan” stelt de minister van Natuurlijke Hulpbronnen, Regillio Dodson resoluut. De minister reageert hiermee op berichtgeving waaruit moet blijken dat scalians weer actief zijn op het stuwmeer.

Minister Dodson verduidelijkt dat de Scalians geen werkzaamheden uitvoeren zoals dat beweerd wordt. “Ze zijn het niet aan het vervuilen, ze ruimen integendeel de kwikresten op” weerlegt de minister eerdere berichtgeving. De bewindsman legt in het gesprek met het NII uit dat de vier Scalians vanaf december op vier verschillende locaties in het Stuwmeergebied het kwik aan het zuigen zijn uit het water.

Door het zuigen en verwerken van de kwik laat de Scalian vuil water achter. Dit hoeft geen probleem te zijn aangezien het water zichzelf weer reinigt. De groene kleur van het water is volgens de bewindsman niet het gevolg van de werkzaamheden van de scalian, maar van Algen.(GFC)

Overige berichten