Dodelijke steekpartij te Tabuca

De 47-jarige Braziliaan José Modesto Da Costa Filho kwam zaterdagvond om het leven bij een steekpartij in het goudconcessiegebied Tabuca in het district Brokopondo.

De Recherche van Regio Midden, bijgestaan door collegae van het Regio Bijstand Team Midden (RBTM) en de Forensische Opsporingsdienst, deden de plek aan. Het levenloos lichaam van José werd ter plaatse aangetroffen. Een ingeschakelde arts stelde officieel de dood van het slachtoffer vast. José is neergestoken door de 32-jarige Antonio S. die ook een Braziliaan is.

Verder is naar voren gekomen dat Antonio vermoedelijk een relatie had met de vriendin van José. José en Antonio kregen daarover een woordenwisseling. Op een bepaald moment haalde Antonio een scherp voorwerp te voorschijn waarmee hij José steekverwondingen toebracht. Na zijn daad verliet Antonio de plek, kennelijk met de bedoeling om uit handen van de politie te blijven.

Door goede informatie van de plaatselijke bewoners en snel en kordaat optreden van de Recherche Regio Midden en RBT Midden werd de verdachte binnen 24 uur aangehouden in het dorp Misalibi.

Het ontzielde lichaam van José is voor obductie in beslag genomen. Antonio is hangende het onderzoek in verzekering gesteld. Het onderzoek wordt door de Recherche van Regio Midden voortgezet.

Overige berichten