Dodelijke steekpartij om gestolen fiets eist leven van 15-jarige Jomuwel W.

kaarsen

GFC NIEUWSREDACTIE- In de late avonduren van gisteren heeft zich een fatale steekpartij voorgedaan aan de Livornoweg in Suriname, waarbij de 15-jarige Jomuwel W. het leven heeft gelaten.

Vijf jeugdigen, namelijk J.L. (15), T.B. (17) en de 18-jarigen J.F., E.S. en J.H., zijn aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in verband met het lopende onderzoek.

De tragische gebeurtenis ontplooide zich te midden van een confrontatie tussen twee jeugdbendes. Volgens een ooggetuige die het incident aanschouwde, zou een lid van een groep beschuldigd zijn van fietsendiefstal.

Dit leidde tot een confrontatie waarbij het latere slachtoffer betrokken raakte in een confrontatie met een groep jongens uit Hannaslust, op de hoek van de Indira Gandhi- en Livornoweg. De tieners waren gewapend met messen en andere gevaarlijke voorwerpen.

De groep uit Hannaslust scheen verhaal te willen halen bij de Livorno-bende, wat resulteerde in een gewelddadig treffen.

In het verloop van deze strijd werd Jomuwel geraakt door een messteek in zijn borstkas. Ondanks zijn verwonding probeerde het slachtoffer te vluchten, maar hij werd achtervolgd door de groep jongens en kreeg nog meer klappen te verduren.

OOK INTERESSANT
(UPDATE) Rotterdam in de greep van paniek na dubbele en fatale schietpartij

Uiteindelijk bezweek het slachtoffer op het wegdek, terwijl de daders op de vlucht sloegen in verschillende richtingen.

Een medische professional constateerde het overlijden van Jomuwel, waarna in samenwerking met het Surinaamse Openbaar Ministerie het lichaam in beslag is genomen voor obductie.

Bij de plaats delict troffen de autoriteiten in de nabijheid van het slachtoffer een mes en diverse andere relevante items aan, welke in het belang van het onderzoek in beslag zijn genomen.

Met aanwijzingen in handen werden alle vijf verdachten individueel gearresteerd op diverse locaties door leden van het Regio Bijstand Team Midden, alvorens zij naar het politiebureau werden overgebracht.

Opmerkelijk genoeg was de vader van een van de verdachten getuige van het excessieve politiegeweld toen zijn geboeide zoon hardhandig werd behandeld. Deze gebeurtenis leidde tot verhitte emoties bij de vader, die zelf ook lid is van de gewapende macht. Collega’s moesten tussenbeide komen om verdere escalatie te voorkomen.

OOK INTERESSANT
Handelingen brandstichtende jongeren vastgelegd op camera