Dodelijke coronavirus maakt steeds meer slachtoffers: al 34.500 mensen besmet

GFC NIEUWS- Ruim 34.500 personen zijn intussen besmet geraakt met het potentieel dodelijke coronavirus. Gezondheidsexperts zeggen dat de vele maatregelen die zijn getroffen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan, helaas nog niet het gewenste effect hebben.

“Het is een zeer zorgwekkende situatie”, zegt een viroloog op de Franse televisie. De juiste maatregelen om het verspreiden significant terug te dringen lijken nog niet te zijn gevonden.

Een ander zorgpunt is dat het virus ook gezonde jonge mensen dodelijk kan treffen. De dood deze week van de 34- jarige Chinese arts die als een van de eersten alarm sloeg over het coronavirus, is daar een voorbeeld van. Eerder werd aangenomen dat veelal personen met een verzwakt lichaam of chronische ziekte door de besmetting kunnen overlijden.

In Suriname zijn er nog geen besmettingsgevallen gemeld, aldus het ministerie van Volksgezondheid.

Een expert uit de VS zegt aan GFC Nieuws dat burgers zich het beste kunnen beschermen door de volgende maatregelen te treffen.

1. Was uw handen regelmatig met water en vloeibaar zeep.


2. Schudt geen handen met anderen. Indien dat echt noodzakelijk is: desinfecteer uw handen direct met alcoholgel of was uw handen met vloeibaar zeep.


3. Blijf uit de buurt van mensen met griep, verkoudheid, koorts en hoestklachten. Ook personen die niezen/hoesten vermijden.


4. Blijf uit de buurt van personen die recent in risicogebieden (China) zijn geweest, evenals diegenen die recent met hen in contact zijn geweest.


5. Gebruik wegwerpservetten om uw handen te drogen en deponeer deze na gebruik in de vuilbak.


6. Gebruik wegwerpservetten bij niezen en hoesten en deponeer deze na gebruik in de vuilbak.


7. Indien u moet niezen of hoesten en u heeft geen wegwerpservet: nies of hoest in de binnenkant van uw elleboog en was dat lichaamsdeel vervolgens met water of zeep of desinfecteer met alcoholgel.


8. Desinfecteer uw handen na het aanraken van publieke kraanknoppen, WC- knoppen, deurknoppen, winkelwagens, belknoppen en hendels in het openbaar vervoer en openbare plekken, ATM- machines, mobiele telefoons van anderen, geld, munten en dergelijken.


9. Gebruik op risicoplaatsen een mondkap.


10. Raak zo min mogelijk knoppen en hendels aan in openbare gelegenheden. Gebruik een wegwerpservet. Desinfecteer in de sportschool het materiaal wat u gebruikt voordat u met de training begint.