fbpx

Dodelijk ongeluk Commissaris Weijthingweg door nalatigheid overheid?

INGEZONDEN- Enkele weken geleden werden er op verschillende plaatsen van de Commissaris Weijthingweg met zwaar materieel gaten gegraven. Vervolgens werden deze gaten met steenslag dicht gegooid.

Hierna gebeurde er vervolgens niets. De steenslag verspreidde zich over het gehele weggedeelte, terwijl de automobilisten probeerden de dichtgegooide gaten te ontwijken door naar het rechter weggedeelte uit te wijken.

Niet alleen ontstonden er hierdoor problemen met onder andere het tegemoet komend verkeer, maar menig voorruit van een auto werd door opspattend steenslag geraakt, met als gevolg ruitbreuk.

Er is via de sociale media hiervoor meerdere keren, tevergeefs, aandacht gevraagd. Er werd op gewezen dat er als gevolg van het veranderde verkeersgedrag ongelukken zouden kunnen gebeuren. Helaas werd deze waarschuwing door O.W. in de wind geslagen, het gevolg was een dodelijk ongeluk toen een automobilist in het donker wilde uitwijken voor een van deze plekken en de bromfietser die uit de tegenover gestelde richting kwam niet zag.

Enkele dagen later werden enkele van deze plekken met zand afgedekt. Groot zwaar materieel, vrachtwagens en arbeiders om wat zand over deze plekken te strooien. Je hoeft toch niet over het intelligentie niveau van Albert Einstein te beschikken om te kunnen bedenken dat bij de eerst volgende regenbui het zand zou weg spoelen. Het geen ook gebeurde.

Geen nood, ze schijnen bij O.W. over voldoende zand te beschikken, want kort hierop herhaalde zich het hele ritueel opnieuw. We zijn nu in de regentijd, dus u raad het al, bij de eerst volgende bui spoelde het zand weer weg en vielen er gaten in de laag waar steenslag in lag. Opnieuw gevaarlijke situaties als gevolg van het verkeer dat tracht deze plekken te ontwijken, en opnieuw aandacht van O.W. vragen voor dit probleem.

BEKIJK OOK  Suriname en VS evalueren relatie tijdens tweede bilateraal dialoog

En het is onbegrijpelijk maar waar, opnieuw, dit keer terwijl het regende, werd er weer een lading zand over de plekken aangebracht. Toen de bui wegtrok, was de aangebrachte laag zand ook alweer verdwenen.

Welke conclusie zouden wij hieruit kunnen trekken ? Dat er geen asfalt meer is ?  Nee, want in de zelfde periode werden de verkeersdrempels van Leiding 11 ( die aansluit op de Commissaris Weijthingweg, van een nieuwe laag asfalt voor zien.

Het lijkt er dus op dat er iets heel vreemds aan de hand is en iedere keer iemand moet opdraven waarbij er duidelijk geen structurele oplossing voor het probleem mag worden gecreëerd. Blijf maar je rekeningen sturen vriend.

Een bekend concept. Ik beschuldig niemand, maar de situatie geeft wel te denken, temeer daar de toestand voor de gebruikers van deze weg ernstige gevolgen kan hebben. De vraag is dus niet of er weer een ongeluk zal gaan gebeuren, maar wanneer.https://www.gfcnieuws.com/straatprotesten-worden-nu-eentonig/

Een verontruste burger

Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Wenst ook u een ingezonden stuk te publiceren? Mail dit naar [email protected]

BEKIJK OOK: Straatprotesten worden nu eentonig