Dodelijk coronavirus wordt ook via adem uitgestoten en kan half uur in de lucht blijven hangen

GFC NIEUWS– Het coronavirus dat al meer dan 11.000 onschuldige doden tot gevolg heeft gehad en volgens virologen de komende maanden mogelijk voor miljoenen doden kan zorgen, kan veel sneller op anderen worden overgebracht dan eerst werd gedacht.

Professor Michael Osterholm, een van ’s werelds  belangrijkste Amerikaanse experts op het vlak van infectieziekten en de director of ‘The Center for Infectious Diseases’, zegt dat het coronavirus zeer besmettelijk is. Het virus kan ook via de adem worden uitgeblazen en kan een half uur en afhankelijk van de omstandigheden zelfs langer in de lucht blijven hangen.

“En wat wij nu ook weten is dat 9 van de 10 mensen anderen besmetten, zonder dat ze weten dat ze ziek zijn. Je kan dus te dicht bij een ander staan die er normaal en gezond uitziet, en toch besmet raken met het dodelijke virus”, aldus de topexpert.

“Mensen hebben de verspreiding van dit dodelijke virus voor een groot deel in eigen hand”, zegt Dr. Anthony Fauci, de topspecialist op het gebied van infectieziekten en hoofdadviseur van de Amerikaanse regering op het gebied van infectieziekten.

Het advies van beide professoren is om thuis te blijven. Indien je echt op straat moet, bewaar dan een afstand van minstens 2 meter van elkaar.  Was je handen constant of desinfecteer deze met 70% alcohol. Klink ook op de link voor een interview met professor Osterholmn > CORONA ZEER BESMETTELIJK

ADVIES VAN TOPEXPERTS: BLIJF THUIS! INDIEN U NIET ANDERS KAN, BLIJF OP EEN AFSTAND VAN MINSTENS 2 METER VAN EEN IEDER! WAS UW HANDEN ZEER REGELMATIG OF GEBRUIK EEN ALCOHOLGEL (70%).

 

Overige berichten