fbpx

Dode vrouw in koffer zei eens aan familie en vrienden ‘als ik ooit wordt vermist, weet je wie het deed’

Ze waren twee getalenteerde artsen die hun leven hadden gecommiteerd aan hun patiënten.

Echtgenoot en echtgenote Mohammed Shamji (43) en Elana Fric-Shamji (40) waren een hoog aangeschreven koppel en hadden hun stempel gedrukt in hun woonplaats Toronto, Canada.

Na het huwelijk kreeg het koppel drie kinderen, twee meisjes gevolgd door een jongen.

In 2016, de kinderen waren toen 11, 8 en 3 jaar oud, leek familie Shamji compleet, maar het gezin was meer dan kapot.

Ondanks de mooie en gelukkige social media postings die moesten aantonen hoe gelukkig het gezin was, was het huwelijk meer een straf voor Elana en was ze miserabel.

Achteraf bleek dat Mohammed alle social media accounts van zijn vrouw beheerde. Ook werd Elana vaker mishandeld, maar heeft echter nooit aangifte bij de politie gedaan.

Elana kwam ook erachter dat haar man buitenechtelijke relaties onderhield. Ze was echter bang om hem te verlaten.

Aan enkele vrienden en familie zei ze eens: “als ik wordt vermist of iets slechts gebeurd met me, weten jullie wie het heeft gedaan.” Elana haalde aan dat de fysieke mishandeling verergerde, maar niemand geloofde dat Mohammed zo ver zou gaan.

Uiteindelijk zei Elana aan Mohammed dat ze wilde scheiden. Hij bedreigde haar zulks te doen.

BEKIJK OOK
Ondernemer dodelijk geraakt bij gewapende roofoverval

Elana voelde zich aan handen en voeten gebonden, omdat hij ook hun financiën beheerde.

Uiteindelijk vroeg Elana in november 2018 echtscheiding aan. Er zou eindelijk een einde komen aan haar 12-jarig huwelijk en daarmee ook een einde aan alle mishandeling. Op 28 november ontving Mohammed de echtscheidingspapieren.

Maar twee dagen later, op 30 november, gaf Mohammed Elana op als te zijn vermist. Hij beweerde dat ze een koffer had ingepakt en vertrokken zonder om aan te geven waar ze naar toe ging.

Twee dagen na haar vermissing ontdekten enkele personen een koffer aan de oever van een rivier. In het koffer was het lichaam van Elana.

Mohammed werd een dag daarna opgepakt, maar ontkende dat hij haar had vermoord.

Enkele dagen voordat de rechtszaak tegen hem zou beginnen in april, gaf Mohammed toe dat hij zijn vrouw heeft vermoord.

Op die bewuste avond kreeg het koppel ruzie, omdat Elana vastbesloten was om te scheiden. Hij heeft haar tijdens de ruzie doodgewurgd en vervolgens haar ribben kapotgeslagen met een voorwerp, terwijl de kinderen aan het slapen waren.