fbpx

Dode man(29) toegang tot eigen afscheidsdienst geweigerd nadat familie hem zonder kist naar de kerk bracht

GFC NIEUWS- 02/12/20 Een dode man werd de toegang tot zijn eigen afscheidsdienst in de kerk geweigerd nadat zijn lichaam in een stoel was geplaatst, in plaats van in een doodskist.

De begrafenis van de 29- jarige Che Lewis en zijn 54-jarige vader Adlay Lewis, die in hun huis in Trinidad werden vermoord, vond plaats op 25 november.

Che’s lichaam werd naar de kerk gereden op de stoel van een lijkwagen nadat zijn lichaam in zittende positie was gebalsemd, meldt thesun.

De bizarre begrafenisstoet trok door de hoofdstad van Trinidad en Tobago, Port of Spain, op weg naar de ceremonie in St John the Evangelist Church in de stad Diego Martin.

Gekleed in een witte broek en een roze colbert, werd Che de toegang tot de kerk geweigerd door personeelsleden die verbaasd waren over wat ze zagen.

BEKIJK OOK
NAS ondersteunt jongeren bij onderzoeken familiegeschiedenis

Op video’s die circuleren, blijkt dat het slachtoffer van de moord buiten de kerk op de stoel in een afgezet gebied zat, terwijl veel rouwenden niet beseften dat hij het was.

De excentrieke trend staat bekend als extreem balsemen, waarbij lichamen worden bewaard door ze te injecteren met een chemische vloeistof waardoor ze volledig stijf worden en in een positie worden gehouden.

Extreme balseming zou zijn ontstaan ​​om de overledene een feestelijker afscheid te geven. De vraag ernaar wordt steeds groter. Mensen betalen ongeveer $ 2.300 om hun dierbaren enigszins te laten ‘herrijzen’ voordat ze worden begraven.

Katholieke priesters noemden de stunt “respectloos”.

Foto: unsplash