Dode en gewonden bij frontale botsing Afobakaweg

De 22-jarige autobestuurder Simeon Chubert is vanmorgen overleden op de Afobakaweg, nadat zijn personenauto frontaal in botsing kwam met een vrachtwagen.

Winod N. en Laurence van der L., die ook in de auto van Chubert zaten, zijn met de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. Winod was niet aanspreekbaar, terwijl Laurence klaagde over lichaamspijnen.

Volgens het voorlopig politioneel onderzoek kwam Chubert vanuit de richting van Klaaskreek en reed in de richting van Suralco. De vrachtwagen kwam vanuit de tegenovergestelde richting.

Chubert kwam op de rijhelft van de vrachtwagen terecht met als gevolg een frontale botsing. Chubert was nagenoeg op slag dood. Zijn ontzielde lichaam is door de brandweerlieden van post Brownsweg uit de auto gehaald.

Laurence van der L. heeft in een korte verklaring aangegeven dat kort voor de botsing hij had opgemerkt dat Chubert vermoedelijk in een sluimering was geraakt. Hij wilde hem net wakkerschudden toen hij terechtkwam op de andere rijhelft.

De vrachtwagenbestuurder R.P. zegt dat hij plotseling de personenauto op zijn rijhelft zag komen. Hij remde krachtig af, maar kon de botsing kon voorkomen. Hij klaagde over pijn op de borst omdat hij met zijn bovenlichaam tegen het stuur van de vrachtwagen aankwam.

R.P. is per eigen gelegenheid naar het ziekenhuis gegaan voor medische hulp.

Het ontzielde lichaam van Chubert is hangende het onderzoek door de politie van Brokopondo in beslag genomen.

Overige berichten