fbpx

Dochter wordt ‘gek’ van angstige moeder: ‘bij elke pijntje denkt ze dat ze kanker heeft’

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een 37- jarige vrouw zegt dat ze al helemaal doorgedraaid is door het overdreven angstig gedrag van haar moeder.

De dertiger uit Paramaribo, Suriname, legt aan GFC Lifestyle uit dat haar ma haar dikwijls midden in de nacht belt om huilend te vertellen dat ze niet lang meer te leven heeft.

“Bij elke pijntje of naar gevoel gaat zij er al vanuit dat ze een ernstige vorm van kanker heeft en gauw zal komen te overlijden”.

“Ik word er al helemaal gek van“, meent ze.

Volgens informatie van het familielid is er bij de ‘angstmoeder’ nooit een noemenswaardige lichamelijke afwijking gevonden door artsen.

Ook de resultaten van het laatste uitstrijkje dat ze heeft gemaakt evenals een mammogram en uitgebreid bloedonderzoek geven geen reden tot zorg.

OOK INTERESSANT
17 jarige jongen schaamt zich voor zijn eigen stem en praat daarom zo min mogelijk

De mogelijk hypochonder heeft haar kinderen nu gevraagd om een MRI- scan van haar heel lichaam te laten maken en de kosten te betalen.

Een expert uit Nederland laat aan GFC weten dat hij het vermoeden heeft dat de dame een psychologisch probleem heeft. Waarschijnlijk  heeft zij psychosomatische klachten.

Hij adviseert de verwanten om toch de scan te laten maken. Mogelijk kan een uitslag van de MRI waarbij geen afwijkingen worden gevonden haar geestelijk tot rust brengen.

Maar indien dat geen soelaas bied is het aangeraden om haar naar een psycholoog te brengen.

Foto ter illustratie.