fbpx

Dochter die zich schaamt voor vader en niet naar oogarts brengt krijgt geen geld meer

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een vrouw uit Paramaribo die al jarenlang elke maand een vast bedrag in euro’s ontvangt van haar broers en zussen die wonen in Nederland, zal binnenkort een baan moeten gaan zoeken om te kunnen voorzien in haar levensonderhoud.

De veertiger uit de Surinaamse hoofdstad kreeg geld van haar familieleden en moest in ruil daarvoor zorgen voor haar vader die alleen woont.

Haar taak was om hem regelmatig te bezoeken, te zorgen voor zijn voeding en dat hij niets tekort komt.

Een deel van het geschonken geld diende als haar maandsalaris.

De vader die diabetespatiënt en slecht ter been is, heeft echter ook oogklachten ontwikkeld en moet vaker naar de oogarts worden gebracht in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

De familieleden uit Holland zijn echter erachter gekomen dat de dochter weigert om haar vader zelf te brengen naar het ziekenhuis en steeds een ander persoon heeft betaald om de man te brengen naar de oogarts.

BEKIJK OOK
Een relatie zonder huwelijksplannen of gezinsuitbreiding is gedoemd te mislukken, zegt relatiespecialist

Na gesprekken met de patiënt heeft de familie verder ontdekt dat ook bij de bezoeken die hij de afgelopen jaren heeft gebracht aan zijn huisdokter, de dochter nooit is meegegaan.

Na informatiewinning is naar voren gekomen dat de dochter aan een nicht in Paramaribo heeft verteld dat zij anderen vraagt om de zieke buitenshuis te begeleiden omdat zijn zich schaamt voor haar vader.

Zij weigert samen met hem de straat op te gaan.

De familie in Nederland is furieus en heeft een neef van de diabetespatiënt bereid gevonden de zorg over hem over te nemen tegen betaling in euro’s.

Foto ter illustratie.