fbpx

DNV doneert aan dak- en thuislozen

GFC NIEUWS- Het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) heeft ongeveer 170 dak- en thuislozen voorzien van maaltijden en pakketten bestaande uit producten voor persoonlijk gebruik.

DNV-directeur Danielle Veira zegt dat haar medewerkers dit initiatief hebben genomen om de doelgroep te gedenken in verband met de feestdagen. Het DNV-personeel heeft hiervoor onderling geld ingezameld om de nodige goederen aan te schaffen.

Het voedsel is door het personeel van het directoraat geprepareerd. Het menu bestond uit een voor de doelgroep overheerlijke moksi alesie en groene erwtensoep die zij eveneens verrukkelijk vonden.

De donaties, inclusief maaltijden, zijn verstrekt bij het Bureau Dak- en Thuislozen en op het Revoplein. “We zien mensen op straat lopen en zien de sociale omstandigheden. We hebben dit twee jaar uitgesteld, maar dit jaar hebben mijn medewerkers erop gestaan dat wij het doen.”

Directeur Veira zegt haar organisatie zich ook bekommerd om de veiligheid van dak en thuislozen. De keus is gevallen op deze doelgroep omdat ze onder andere geen huis hebben. “Het mooie bij kerst is dat mensen bij elkaar kunnen zijn. In hun huis, dat mooi versierd is. Dat zij kunnen genieten van lekker eten en alles erop en eraan”, aldus de veiligheidsdeskundige.

BEKIJK OOK
Onderhoudswerkzaamheden Wegenautoriteit aan brug over Parakreek gestart

De veiligheidstopper zegt verder: “Wij willen deze groep tonen dat wij er ook voor hen zijn. Wij willen met deze groep delen, omdat zij het nu niet hebben. Wij vinden het belangrijk om hen ook te behandelen als volwaardige mensen. Vaak denken we wanneer mensen dak- en thuisloos zijn, dat ze minder zijn, maar door allerlei omstandigheden kan het zijn dat iemand geen huis heeft.”

De directeur zegt tot slot dat het het streven is van de regering dat elke burger een dak boven het hoofd heeft.