fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

DNV-directeur Veira als verdachte gehoord in zaak Rodney Cairo

GFC NIEUWS- De directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) is woensdag door de politie als verdachte gehoord in het kader van de zaak die Rodney Cairo, ex-militair en voormalig STREI!-topper, aanhangig werd gemaakt. Na het verhoor werd Veira heengezonden.
Cairo meent dat leden van DNV zijn huis ten onrechte hebben betreden en hebben geprobeerd hem te ontvoeren. Cairo won een eerdere rechtszaak die hij aanspande tegen de NDP’er Kenneth Slooten, die in een radioprogramma gezegd zou hebben dat Cairo als gevaarlijke speler gezien moet worden en dat die banden zou hebben met criminele organisaties.
Om 3 uur in de ochtend van 16 april 2020 vielen vier zwaarbewapende, gemaskerde leden van het DNV de woning van Cairo binnen. Hij liep lichte verwondingen op en er werden onder meer mobiele telefoons, een militair identiteitsbewijs en een notitieboek meegenomen. Politieagenten kwamen af op een melding. Ze grepen niet in, maar voorkwamen wel dat Cairo werd meegenomen. Van het voorval zijn beelden gemaakt. Cairo deed de volgende dag aangifte vanwege gijzeling, ontvoering en diefstal.
Ook stuurde hij een verzoek om een onderzoek naar procureur-generaal Baidjnath-Panday die in een eerste reactie aangaf dat de actie niet binnen de wettelijke taakstelling of bevoegdheid van het DNV ligt. Bij de actie werd gebruik gemaakt van drie Venezolaanse vrouwen; een van de DNV’ers had een Nederlands paspoort.
Een dag voor de inval had Cairo enkele posts op zijn Facebook-account gericht aan de toenmalige Defensieminister Ronni Benschop en DNV-directeur Veira. Panday gaf opdracht aan de afdeling Kapitale Delicten van het Korps Politie Suriname om de zaak te onderzoeken. Anderhalve week later werden twee verdachten aangehouden.

OOK INTERESSANT
Familie zegt dat Asawini in gevaar is, delegatie vandaag naar Paramaribo