fbpx
DNV-directeur ontkracht informatie over 60 COVID-19 besmettingen in Moengo (update)

GFC NIEUWS- Danielle Veira, directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid, ontkracht berichten als zouden zestig personen in Moengo, Marowijne, besmet zijn met Covid-19.

De veiligheidstopper geeft aan dat de informatie welke in een spraakbericht wordt verspreid helemaal niet op waarheid berust. “Als dat het geval was, zouden wij in een ernstige noodsituatie verkeren in dit land. Laten wij op houden met elkaar zulke slechte dingen toewensen”, aldus Veira.

Zij benadrukt dat het om valse informatie gaat en vraagt daarom de totale gemeenschap om te stoppen met het verspreiden van dit bericht.

Over een ander geval waarbij ook een spraakbericht de ronde doet als zou een met COVID-19 besmette man uit Frans-Guyana in Munder zijn aangehouden, zegt zij geen informatie te hebben. Zij zal op een nader moment daarop reageren.

Op de reguliere persconferentie vanmiddag van het Managementteam werd ontkent dat de man die in Munder werd afgevoerd, besmet is. De man is wel illegaal de grens overgestoken en kreeg onderdak bij een familielid. Hij is intussen in quarantaine in het Zorghotel.

Ook in Charlesburg en aan de Nieuw Weergevondenweg zijn er personen gisteren en vandaag afgevoerd. In Charlesburg ging het om twee personen. Terwijl de persconferentie gaande was, waren manschappen van de politie en BOG onderweg naar de Nieuw Weergevondenweg.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.