DNV-directeur ontkracht informatie over 60 COVID-19 besmettingen in Moengo (update)

GFC NIEUWS- Danielle Veira, directeur van het Directoraat Nationale Veiligheid, ontkracht berichten als zouden zestig personen in Moengo, Marowijne, besmet zijn met Covid-19.
De veiligheidstopper geeft aan dat de informatie welke in een spraakbericht wordt verspreid helemaal niet op waarheid berust. “Als dat het geval was, zouden wij in een ernstige noodsituatie verkeren in dit land. Laten wij op houden met elkaar zulke slechte dingen toewensen”, aldus Veira.
Zij benadrukt dat het om valse informatie gaat en vraagt daarom de totale gemeenschap om te stoppen met het verspreiden van dit bericht.
Over een ander geval waarbij ook een spraakbericht de ronde doet als zou een met COVID-19 besmette man uit Frans-Guyana in Munder zijn aangehouden, zegt zij geen informatie te hebben. Zij zal op een nader moment daarop reageren.
Op de reguliere persconferentie vanmiddag van het Managementteam werd ontkent dat de man die in Munder werd afgevoerd, besmet is. De man is wel illegaal de grens overgestoken en kreeg onderdak bij een familielid. Hij is intussen in quarantaine in het Zorghotel.
Ook in Charlesburg en aan de Nieuw Weergevondenweg zijn er personen gisteren en vandaag afgevoerd. In Charlesburg ging het om twee personen. Terwijl de persconferentie gaande was, waren manschappen van de politie en BOG onderweg naar de Nieuw Weergevondenweg.

Overige berichten