fbpx
DNL protesteert tegen chantagepraktijken

Het bestuur van De Nieuwe Leeuw(DNL) spreekt haar ernstige verontrusting uit tegen de rancuneuze en intimiderende chantagepraktijken van enkele partijbonzen uit voornamelijk de NDP hoek.

Vrijwel direkt nadat de namen van de kandidaten van het Mega Front(MF), waarvan zij deel uitmaakt, bekend waren werd zij geconfronteerd met angstige noodkreten van diverse van haar kandidaten die verklaarden te zijn bedreigd met overplaatsing en zelfs intrekking van bepaalde sociale voorzieningen, zegt DNL-voorzitter Dharm Mungra.

Zo verklaarde een RR- kandidaat in het district Saramacca om 6 uur smorgens te zijn bezocht door een drietal NDP- bonzen in het district met de waarschuwing dat hem overplaatsing naar Jarikaba te wachten staat indien hij zijn kandidatuur niet opgeeft.

In Wanica werd een DNA- kandidaat medegedeeld dat hij binnen drie dagen naar Nickerie zal worden gemuteerd terwijl een andere RR – kandidaat in Wanica werd medegedeeld dat zij de rolstoel van haar invalide partner zal moeten inleveren indien ze zich niet terugtrekt.

In een ander geval hield een grote ondernemer zijn cliënt voor dat hij een leveringsovereenkomst aan hem zal stopzetten omdat hij niet eens is met zijn nieuwe politieke keuze.

De partij is volgens Mungra zeer ontstemd over deze op zijn zachtst uitgedrukt misdadige praktijken van op hol geslagen partijaanhangers van haar politieke tegenstander.

Hij hoopt daarom dat de partijleiding van de NDP onmiddelijk een halt zal toeroepen aan dit ongeoorloofd gedrag van haar leden omdat dit regelrecht indruist tegen alle fatsoens- en ethische normen en meer nog een ernstige bedreiging en aanslag is op de democratie in het land welke uiteindelijk kan uitmonden in dictatuur en onderdrukking.

De partij heeft volgens Mungra besloten ook het OKB in kennis te stellen van deze ontoelaatbare wijze van politiekvoering.

Meer nieuws

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…