fbpx
DNA wil relatie met Tweede Kamer herstellen

GFC NIEUWS- De zaakgelastigde van het Koninkrijk der Nederlanden, Henk van der Zwan, heeft donderdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee.

Tijdens dit bezoek heeft de voorzitter aangegeven dat de focus is om de relatie met de Tweede Kamer te herstellen, ondanks de politieke verschillen. De historische banden en culturele erfenis willen beide landen behouden. Er is een nieuwe regering, dus ook veranderde beleidsinzichten.

Op politiek niveau zijn er reeds gesprekken gevoerd. De zaakgelastigde heeft verder aangegeven, dat er een Nederlandse ambtelijke missie is samengesteld die technische assistentie wil verlenen aan Suriname. Als het fysiek niet mogelijk is, zal dat voorlopig virtueel moeten gebeuren.

De ambassade is nu bezig een nota samen te stellen, waarin de contouren worden uiteengezet voor een debat in de Tweede Kamer gezien de grote belangstelling voor herstel van de relatie tussen beide landen van niet alleen de Surinamers in Nederland maar de totale Nederlandse gemeenschap.

In het verleden heeft Nederland een grote bijdrage geleverd om Suriname uit de crisis te helpen middels leningen. Het is daarom goed zaken in een andere sfeer te brengen en positief te belichten. Suriname wil zo snel als mogelijk de bilaterale samenwerking met Nederland oppakken. Met Curaçao, Aruba, Sint Maarten en Guyana zijn er reeds bilaterale betrekkingen.

DNA hanteert de trias politica leer en moet vanwege de controlerende taak naar de regering toe een onafhankelijke positie innemen. Er is een duidelijke verandering te merken ten opzichte van de laatste tien jaar. De Surinaamse burger is kritischer. Politici houden ook degelijk rekening met de mening en reacties van de burgers. Er is een open parlement gecreëerd door de gewezen voorzitter.

Om DNA dichterbij het volk te brengen is er een DNA TV-kanaal, een website en jeugdpagina. De huidige regering wil een pro-Nederlands beleid voeren. Het gaat om de toekomst van beide landen, waarbij de banden op basis van gelijkwaardigheid, wederzijds begrip en respect verder uitgebouwd zullen worden.

Middels een parlementair debat zullen politieke meningsverschillen bespreekbaar gemaakt worden.

Meer nieuws

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…