fbpx

DNA wil relatie met Frankrijk versterken

GFC NIEUWS- De ambassadeur van Frankrijk, Antoine Joly, heeft dinsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de voorzitter van De Nationale Assemblee (DNA), Marinus Bee.
Tijdens dit bezoek gaf de ambassadeur aan dat hij de relatie met Suriname wilt versterken. In het verleden zijn veel zaken verkeerd gegaan vanwege miscommunicatie.
Beide landen moeten samenwerken om het grensgebied te bewaken vooral wat betreft de mijnbouwactiviteiten. Bij een bezoek aan vicepresident Z.E. Ronnie Brunswijk, is de aanpak van het probleem over de skalians breedvoerig besproken. Bee gaf aan dat een verdere samenwerking op het gebied van toerisme, onderwijs en criminaliteit voor de grensgebieden Albina en Sint Laurent heel belangrijk zijn.
De goede relaties vooral op parlementair niveau moeten voortgezet worden op basis van wederzijds respect en voordeel. De diplomaat pleit voor een Surinaamse vertegenwoordiging in Frankrijk.
De Franse ambassadeur gaf verder aan dat de mogelijkheid wordt bekeken om een internationale school op te zetten in Albina en om in de toekomst een brug te bouwen.

BEKIJK OOK
Surpost Money Exchange mag zich niet uitgeven als wisselkantoor