DNA-voorzitter verwacht moeilijke stembusgang

GFC NIEUWS- DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons zegt een moeilijke stembusgang te verwachten vanwege de maatregelen rond de COVID-19-pandemie. Toch verwacht ze dat de burgers hun stem gaan uitbrengen.
Districtscommissaris Eric Grauwde van Paramaribo Zuid-West heeft deze week aan de assembleevoorzitter haar oproepingskaart overhandigd. Met deze kaart mag de parlementsvoorzitter zich op 25 mei aanmelden bij het stembureau om haar stem uit te brengen.
Geerlings-Simons sprak haar bewondering uit voor alle ambtenaren die onder deze moeilijke omstandigheden de verkiezingen aan het voorbereiden zijn. Ondanks de maatregelen hoopt ze dat mensen bij het stemmen geen last zullen ondervinden.
Dc Grauwde gaf aan dat zijn commissariaat ruim 90.000 oproepingskaarten moet distribueren. Dit moet binnen een tijdsbestek van twee weken geschieden. Indien er na deze periode nog kaarten over zijn, wordt tot 23 mei doorgegaan met het verstrekken. Daarna kan men bij de diverse ressortkantoren en op de dag van de verkiezing op de stembureaus terecht om de oproepingskaarten, die niet zijn uitgereikt, af te halen.
De burgervader deed een oproep aan de burgers om hun stem uit te brengen. “Na 25 mei moet het volk in eenheid verder om het land verder te ontwikkelen,” aldus Grauwde, die ook alle politieke partijen vroeg om de uitslag van de verkiezingen te accepteren.

Overige berichten