fbpx
DNA-voorzitter verwacht moeilijke stembusgang

GFC NIEUWS- DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons zegt een moeilijke stembusgang te verwachten vanwege de maatregelen rond de COVID-19-pandemie. Toch verwacht ze dat de burgers hun stem gaan uitbrengen.

Districtscommissaris Eric Grauwde van Paramaribo Zuid-West heeft deze week aan de assembleevoorzitter haar oproepingskaart overhandigd. Met deze kaart mag de parlementsvoorzitter zich op 25 mei aanmelden bij het stembureau om haar stem uit te brengen.

Geerlings-Simons sprak haar bewondering uit voor alle ambtenaren die onder deze moeilijke omstandigheden de verkiezingen aan het voorbereiden zijn. Ondanks de maatregelen hoopt ze dat mensen bij het stemmen geen last zullen ondervinden.

Dc Grauwde gaf aan dat zijn commissariaat ruim 90.000 oproepingskaarten moet distribueren. Dit moet binnen een tijdsbestek van twee weken geschieden. Indien er na deze periode nog kaarten over zijn, wordt tot 23 mei doorgegaan met het verstrekken. Daarna kan men bij de diverse ressortkantoren en op de dag van de verkiezing op de stembureaus terecht om de oproepingskaarten, die niet zijn uitgereikt, af te halen.

De burgervader deed een oproep aan de burgers om hun stem uit te brengen. “Na 25 mei moet het volk in eenheid verder om het land verder te ontwikkelen,” aldus Grauwde, die ook alle politieke partijen vroeg om de uitslag van de verkiezingen te accepteren.

Meer nieuws

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…