fbpx
DNA-voorzitter start schoolpakkettenproject als ondersteuning naar behoeftige scholieren

GFC NIEUWS- Vijfhonderd scholieren zullen in verband met de start van het nieuwe schooljaar in oktober in aanmerking komen voor een schoolpakket.

Het schoolpakkettenproject is een initiatief van de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee MSc. LL.B. Maandag is het startsein gegeven in Marowijne, Albina, het geboortedistrict van de assembleevoorzitter. Het doel van dit project is om behoeftige scholieren te ondersteunen.

In aanwezigheid van enkele studenten heeft de parlementsvoorzitter de symbolische overdracht gedaan van enkele schoolpakketten. Als extra motivatie hebben de best geslaagden van de A- en B-richting van Mulo Albina SRD 1.000 erbij gekregen.

De assembleevoorzitter heeft tijdens zijn toespraak aangegeven, dat vanwege de Covid-19-situatie in Suriname het eerder niet gelukt is om de schoolpakketten te verstrekken. Aangezien dit eerder is beloofd, is alle moeite gedaan om de overhandiging nog vóór aanvang van het nieuwe schooljaar te doen.

De parlementsvoorzitter is van mening, dat er altijd ondersteuning zal komen waar die nodig is. Voorafgaand aan de overhandiging heeft er een registratie plaatsgevonden. Ook kinderen uit de dorpen in het zuiden zoals Papatam, Akoloi Kondre en Bamboesoe hebben een schoolpakket gekregen, zegt de assembleevoorzitter.

In Paramaribo zullen ook schoolkinderen uit de wijken Texas, Charlesburg, Van Dijk en Wintiwai een schoolpakket ontvangen. De nood is volgens de parlementsvoorzitter in deze gebieden heel hoog. “Zonder enige problemen moeten de leerlingen in oktober weer de school kunnen bezoeken. Dit is de gedachte hierachter,” zegt Bee.

Het idee voor het schoolpakkettenproject is volgens voorzitter Bee gedeeld met vrienden, die op hun beurt een donatie hebben gedaan. Een deel van de pakketten is uiteindelijk uit eigen middelen aangeschaft. De assembleevoorzitter is er blij om, dat er op zo’n manier een bijdrage geleverd kan worden aan de ontwikkeling van schoolgaande kinderen in Suriname.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.