DNA-voorzitter Simons benadrukt verbod op occuperen

In De Nationale Assemblee heeft voorzitter Jeniffer Geerlings-Simons benadrukt dat occuperen van grond verboden en strafbaar is.

Dit moeten burgers goed begrijpen, zei ze nadat RGB-minister Roline Samsoedin inging op vragen van het parlement over vermeende gevallen van occupatie en andere grondproblemen.

Regeringen laten deze kwestie volgens de DNA-voorzitter liggen, waardoor het een sociaal probleem wordt.

Ze is blij dat de regering dit vraagstuk bekijkt, maar voor haar is belangrijk dat men niet de indruk krijgt dat occuperen toegestaan is en de overheid de grond aan hen zal toewijzen. Ze wees erop dat heel veel mensen bij het parlement hebben aangeklopt om hun grondvraagstuk op te lossen en niet zijn overgegaan tot occupatie.

Ze riep de regering op om nieuwe occupaties te voorkomen. Dat kan op twee manieren te weten: het op regelmatige basis voor zorgen dat mensen aan huisvesting komen en reageren op de klacht van eigenaren wiens gronden zijn geoccupeerd, door middel van politie ingrijpen.

Tijdens de vergadering hebben meerdere assembleeleden er bij de regering op aangedrongen de woningnood kwestie en het occupatieprobleem gericht aan te pakken.

Overige berichten