fbpx

DNA – voorzitter ontvangt petitie van “Comité Realisatie Voedselschuur”

De voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Jennifer Geerlings – Simons, heeft dinsdag een petitie in ontvangst genomen van het “Comité Realisatie Voedselschuur.” Het Comité is hierin ondersteund door de agrariërs van het district Saramacca.

Met deze petitie wil zij bewijzen dat zij de potentie heeft om de voedselschuur van het Caraïbisch gebied te worden. Verder vragen de agrariërs van Saramacca om door middel van wetgeving vast te leggen dat zij over brandstof kunnen beschikken die vrij is van government-take. Dit zou moeten leiden tot meer werkgelegenheid, beter inkomen, standvastige jongeren, een economisch stabiel agrarisch district en bovenal een welvarend Suriname die haar doel om de voedselschuur van de regio te zijn, gerealiseerd ziet.

BEKIJK OOK
President Santokhi ontvangt nationaal instrument Trinidad

Deze petitie zal ook worden aangeboden aan het ministerie van Landbouw Veeteelt en Visserij. “We zijn bereid om als counterpart samen met het bevoegde gezag dit project te helpen implementeren”, aldus het Comité.

De parlementsvoorzitter heeft het Comité meegedeeld dat zij deze zaak zal overleggen in de DNA. “Het heeft zeker aandacht nodig, omdat Suriname een exportland moet worden, maar door inspanning van de agrariërs en beleid van de regering moet dit gerealiseerd worden”, stelt Simons.