fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

DNA-voorzitter ontvangt boek over belang politieke wil en rechtvaardig bestuur

De voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Jennifer Geerlings – Simons, heeft het boek “Uitsluitingsmechanismen: Blaka tara en afrofobie – Het belang van politieke wil en rechtvaardig bestuur” van de auteur Barryl Biekman ( uiterst rechts op de foto) in ontvangst genomen. Het boek handelt over racisme en de gevolgen daarvan en bevat ook historisch materiaal.

De parlementsvoorzitter heeft aangegeven het belangrijk te vinden dat vooral Surinaamse schrijvers over pijnlijke zaken uit het verleden schrijven. “We weten dat racisme niet uit de wereld is en het is goed zaken uit het verleden, die vaak nog voortgaan in het heden, te bespreken als onderdeel van het proces om het verleden te confronteren om het zo te verwerken en achter ons te laten. Daarom zouden er meer boeken over de historie van Suriname moeten zijn”, zegt de DNA – voorzitter.

OOK INTERESSANT
Standpunt PRO over collectieve rechten inheemse en tribale volken en cyanide-kwestie

De voorzitter heeft verder opgemerkt dat discriminatie, waaronder racisme in verschillende samenlevingen op diverse manieren wordt aangepakt. Suriname is een unieke samenleving waarin grote diversiteit en de historische opdracht om met elkaar samen in vrede te leven hebben geleid tot specifiek Surinaamse wijzen van omgaan met vraagstukken, die niet altijd overeenkomen met wat in andere landen als effectief wordt gezien, vermeld DNA op haar website.(GFC)