fbpx
DNA-voorzitter neemt regenboogvlag in ontvangst: niemand mag gediscrimineerd worden

GFC NIEUWS- De voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Jennifer Simons, heeft dinsdag een regenboogvlag in ontvangst genomen van de LGBT-gemeenschap.

Deze overhandiging is in verband met de Pride Month. De aanbieding moet gezien worden als een woordeloze petitie, die inclusiviteit symboliseert.

“Wij staan open voor eenieder en nemen de bezorgdheden en voorstellen van alle burgers mee. De Grondwet is er ook duidelijk over dat niemand mag worden gediscrimineerd”, stelt de parlementsvoorzitter.

DNA werkt steeds in overleg om de rechtszekerheid van eenieder ongeacht bevolkingsgroep, geloof en seksuele overtuiging te garanderen.

Parlementarians for Global Action (PGA), heeft in samenwerking met leden van De Nationale Assemblée die deel uitmaken van de PGA werkgroep Suriname, op 5 maart 2015 twee succesvolle bijeenkomsten gehouden over de bewustwording rond Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender and Intersex (LGBTI).

Verder zorgt het hoogste orgaan van staat ervoor, dat bij het maken van wetten, met alle personen rekening wordt gehouden. Volgens de voorzitter is het haar taak en plicht geweest om de vlag in ontvangst te nemen, omdat de groep erom heeft gevraagd. “DNA is immers het huis van het volk.”

De aanbieders zien de overhandiging van de vlag als stap in de goede richting. Er wordt hiermee aandacht gevraagd voor de jarenlange discriminatie en haat tegen de doelgroep. Zij zien graag dat er een halt wordt toegeroepen aan deze kwestie.

Bij de overhandiging van de vlag waren aanwezig Mitchel Sewkaransing (voorzitter LGBT-platform Suriname), Sherwin Vreeswijk (voorzitter Pride Month Suriname), Raoul Franker (Parea Suriname) en Deborah Sjak-Shie (Parea Suriname).

Meer nieuws

Bazo en BZV-kaarten automatisch verlengd

GFC NIEUWS- De Onderraad Sociaalzekerheidsstelsel heeft besloten dat alle verstrekte en nog te verstrekken Bazo en BZV zorgverzekeringen met een geldigheidsduur tot 31 oktober 2020…

NDP-topper Clairy Linger heengegaan

GFC NIEUWS- NDP-topper Clairy Linger is ingeslapen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto voor meer informatie….

5.192 Covid-positief getest, 5.046 genezen

GFC NIEUWS- In Suriname zijn vanaf 13 maart 5.192 personen besmet geraakt met het coronavirus. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…