fbpx
DNA-voorzitter neemt petitie Traditioneel gezag en Pamaka-gemeenschap in ontvangst

GFC NIEUWS- De voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Jennifer Simons, heeft donderdag een petitie van het Traditioneel gezag en Pamaka- gemeenschap in ontvangst genomen.

In de petitie heeft het Traditioneel gezag een verklaring uitgebracht met betrekking tot de grensbepaling tussen Pamaka en N’Djuka.

Het besluit

De groep is bezorgd over de besluiten die genomen zijn door het managementteam van de overheid over de grensbepaling.

Zij protesteert tegen de verkeerde vaststelling van de grens. In de petitie is aangegeven dat de goede verstandhouding met de N’djuka wordt gekoesterd.

De petitionarissen vragen daarom onder andere dat:

– Er een andere/nieuwe grens bevestigingskrutu wordt belegd
– De krutu ter bevestiging van de juiste grens tussen de stam der Okanisi en die van de Pamaka op een neutrale plek plaatsvindt
– De onterecht en onjuiste verstrekte beschikking door het ministerie van RGB afgegeven als gemeenschapsbos aan de organisatie Wi Dikan van de N’Djuka in het Pamaka-gebied onmiddellijk wordt ingetrokken.

Ondertekening

Verder is gebleken dat de twee kapiteins van Pamaka die waren afgevaardigd voor informatievergaring naar de krutu te Dritabiki, de verklaring over de grensbepaling hebben ondertekend.

In de petitie is aangegeven, dat de ondertekening volgens het Traditioneel gezag en de totale gemeenschap van Pamaka niet rechtsgeldig is.

De petitionarissen betreuren het, dat door de handelswijze de goede relatie tussen de leden van beide stammen onder druk en spanning is gezet.

Voorzitter Simons heeft aangegeven blij te zijn dat de regering probeert de grondenkwestie op te lossen.

“Het is geen gemakkelijk proces, wij zullen deze informatie naar de president en de minister brengen. Er zal gekeken worden welke oplossingsmodellen er zijn en die zullen samen met de regering besproken moeten worden”, zegt Simons.

De parlementsvoorzitter gaf verder aan dat de kwestie direct in de huishoudelijke vergadering besproken zou worden.

Meer nieuws

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Regering buigt zich over situatie SLM

GFC NIEUWS- Een regeringsdelegatie onder leiding van president Chandrikapersad Santokhi heeft zich gebogen over de stand van zaken bij de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM). Dikke…

Suriname telt nu 29 actieve Covid-gevallen

GFC NIEUWS- Suriname telt nu in totaal 29 actieve Covid-19-gevallen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik op de foto…

Bedreiger president Santokhi opgesloten

GFC NIEUWS- Vandaag, zondag, is de 38-jarige Firen Ajaykumar G. door rechercheurs van politie Regio Midden opgespoord en aangehouden voor onder andere bedreiging met een…