fbpx

DNA-voorzitter neemt met tevreden gevoel afscheid van collega’s en medewerkers

GFC NIEUWS- DNA-voorzitter Jennifer Geerlings-Simons heeft vrijdag met een tevreden gevoel afscheid genomen van collega parlementariërs en medewerkers.
Een mooi moment was toen een foto van haar werd onthuld in het gebouw naast die van de gewezen parlementsvoorzitters.
Ze sprak de pers kort toe en blikte terug op haar parlementaire carrière van 24 jaar.
Toen ze aantrad als voorzitter is niemand wegens veranderde beleidsinzichten thuis gezet. Iedereen werd ingezet om het werk te doen. Ze hoopt dat dit goede voorbeeld in ’s lands vergaderzaal wordt gehandhaafd.
Geerlings-Simons zegt veel geleerd te hebben van het werk, zowel over de politiek in ons land als de ontwikkelingen internationaal. Ze is alle leden dankbaar dat er door samen te werken een pad is uitgestippeld om daarmee het werk van De Nationale Assemblee goed te kunnen doen en het instituut verder te verbeteren.
Van de nieuwe parlementsvoorzitters verwacht ze dat die zijn of haar best zal doen. De samenleving heeft volgens de aftredende voorzitter gesproken en partijen hebben besloten om een regering te vormen. De nieuwe regering zal kritisch moeten worden begeleid. Suriname gaat door een hele moeilijke tijd gelet op onder meer de Covid-19- situatie.

BEKIJK OOK
NCCR overhandigt medicatie uit Venezuela aan ministerie van Volksgezondheid