fbpx
DNA-voorzitter brengt felicitaties over aan nieuwe IPU-president

GFC NIEUWS- De voorzitter van De nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee, heeft zijn felicitaties overgebracht aan de 30ste president van de Interparlementaire Unie (IPU), Duarte Pacheco. “Dit jaar waren de verkiezingen zowel historisch als uniek,” schrijft voorzitter Bee.

In een tijd waarin de wereldwijde gemeenschap kritieke uitdagingen zoals Covid-19 probeert aan te pakken, is jongerenparticipatie niet alleen een recht, maar ook een noodzaak. Suriname promoot en ondersteunt al jaren jongerenparticipatie en gendergelijkheid in zijn parlement en zal dat blijven doen. Momenteel zijn vijftien van de 51 parlementsleden vrouw en is 53 procent jonger dan 45 jaar.

Suriname heeft bij vele gelegenheden deelgenomen aan bijeenkomsten en conferenties, aan diverse debatten en de voorzitter van het Forum van Jonge Parlementariërs kwam uit Surinaamse gelederen. “We kijken ernaar uit om onze bijdrage aan deze zeer belangrijke wereldorganisatie van nationale parlementen voort te zetten,” aldus de voorzitter.

De DNA-voorzitter heeft van de gelegenheid gebruikgemaakt en de IPU-president toegezegd samen te willen werken aan gemeenschappelijke doelen.

Meer nieuws

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.