fbpx
DNA-voorzitter Bee: Nieuw presidentieel koppel moet kloof arm en rijk verkleinen

GFC NIEUWS- “U zult de kloof tussen arm en rijk moeten verkleinen. Welvaartskansen zullen ervoor moeten zorgdragen, dat ieders welzijn wordt gewaarborgd.” Zo hield parlementsvoorzitter Marinus Bee op 16 juli het nieuwe presidentiële koppel Chandrikapersad Santokhi en Ronnie Brunswijk voor na hun inauguratie tot de nieuwe leidinggevenden over Suriname.

De parlementsvoorzitter citeerde daarbij “in een goed geregeerd land is armoede iets om je over te schamen en in een slecht geregeerd land is rijkdom iets om je over te schamen” van de Chinese filosoof Confucius. Volgens hem is in dit citaat de opdracht van het volk aan het presidentiële tandem duidelijk geformuleerd.

Volgens voorzitter Bee is de persoonlijke reis die de ambtsdragers hebben afgelegd en welke geleid heeft tot het moment van inauguratie voor ons allen een inspiratie dat succes voortvloeit uit een verlangen buitengewone doelen te realiseren.

“U bent het schoolvoorbeeld dat factoren als etniciteit, herkomst en religie niet bepalend zijn voor het verwezenlijken van dromen. U bent het bewijs dat in eenieder de potentie huist om ultieme hoogten te bereiken, zolang de bewuste keus gemaakt wordt om naar beter te streven. U bent het bewijs dat wanneer je hoger reikt dan de aangegeven lat, je ertoe wordt gedwongen om je grenzen te overstijgen.” Zo vervolgde de parlementsvoorzitter zijn rede.

President Santokhi en vicepresident Brunswijk vormen, aldus voorzitter Bee, tezamen met de mensen uit alle districten van ons land, geenszins een collectie van bij elkaar gebrachte volksstammen, maar één dynamisch Suriname. Volgens hem is de boodschap die de Surinaamse samenleving vandaag van het tweetal meekrijgt er één die aangeeft, dat met een oneindige hoeveelheid tijd om je dromen te verwezenlijken, de tijd om je innerlijke voortreffelijkheid te omarmen altijd nu is. “Het behoeft dus geen twijfel, dat we u beiden tot al het mogelijke in staat achten,” aldus de parlementsvoorzitter.

Hij stelde verder dat het Surinaamse volk met het mandaat, dat het aan hun heeft toevertrouwd, de volle overtuiging dat zij in staat zullen zijn Suriname die erkenning te doen verkrijgen, die het verdient. Voor de parlementsvoorzitter is er geen sprake van een verbond tussen verschillende etniciteiten, maar slechts de verbroedering van twee Surinaamse zonen. “U volgde het pad van de meeste weerstand en staat nu aan de vooravond van een welvarende verbintenis die vertrouwen weerspiegelt.”

Voorzitter Bee draagt de volle overtuiging dat de president en vicepresident zich sterk zullen maken voor een Suriname waarin iedereen toegang heeft tot kwalitatief goed onderwijs, goede gezondheidszorg en goede basisvoorzieningen, ongeacht hun: woonplaats, etniciteit, religie, seksuele geaardheid, lichamelijke beperking, sociale welstand of faam.

Hij eindigde zijn toespraak met de woorden van Socrates, met welke woorden tevens het eerste hoofdstuk van het boek van de nieuwe president wordt ingeleid: “Sluit niet snel vriendschappen, maar blijf een eenmaal gesloten vriendschap altijd trouw.”

Meer nieuws

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.