fbpx
DNA veroordeelt roofovervallen op scholen

De Nationale Assemblee (DNA) heeft de recente roofovervallen op enkele scholen in Paramaribo veroordeeld.

NDP-fractieleider Amzad Abdoel zei in het parlement niet te hopen dat er een panieksituatie ontstaat. Aan de minister van Justitie en Politie heeft het lid gevraagd om de surveillances rond de scholen op te voeren, alles goed in de gaten te houden en de veiligheid van de leerlingen en leerkrachten te waarborgen.

Vicevoorzitter Melvin Bouva is blij dat de zaak is aangekaart. In een periode van een week zijn de St. Ceciliaschool, VOJ Hockey en HPG Latour het doelwit geweest van roofovervallen. Bouva betreurt het dat onderwijsinstellingen ook het prooi van een vermoedelijk criminele bende zijn geworden.

Met uitzondering van de verhoogde surveillances moeten ook de inlichtingen geïntensiveerd worden vroeg de vicevoorzitter van het parlement aan Justitieminister Suart Getrouw. Hij deed ook een beroep op de samenleving om alle informatie die kan leiden tot oplossing van deze overvallen, aan de politie door te geven.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.