DNA-vergadering over Covid-situatie, stroomtarieven en onderwijsvernieuwingen

GFC NIEUWSREDACTIE- Het Surinaams parlement komt donderdag en vrijdag bijeen om te vergaderen over enkele actuele kwesties.

Op de agenda staan de huidige Covid-situatie, de verhoogde stroomtarieven en de onderwijsvernieuwingen die in oktober worden doorgevoerd.

De huidige Covid-situatie in Suriname lijkt uit de hand te lopen. Dagelijks komen er tussen de 300 – 600 nieuwe besmettingen bij. Critici menen dat thuisisolatie niet werkt, omdat een gros van de mensen zich houdt aan de protocollen. Ook zijn de mensen in thuisisolatie aan hun lot overgelaten.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Ga zo snel mogelijk vaccineren nu Delta en Lambda – varianten op de loer liggen

Suriname bevindt zich thans midden in de 4e golf die veel erger verloopt dan de drie eerste golven. In september zijn al 93 personen bezweken aan het virus en 8.300 personen besmet geraakt.

De ziekenhuizen kunnen het aantal opnames niet aan en worden veel minder besmette personen opgenomen, waardoor heel veel mensen in thuisisolatie zijn. Maandag waren 5.218 geïnfecteerde personen in thuisisolatie.

Ook de stroomtarieven is een punt van zorg. In de praktijk blijkt dat andere bedragen gehanteerd worden, dan die bij de presentaties zijn voorgehouden aan het parlement. Er is behoefte om hierover te debatteren met de regering.

Verder wil het parlement geïnformeerd over de onderwijsvernieuwingen die ingaan op 11 oktober wanneer de scholen weer starten.

BEKIJK OOK MEER GFC NIEUWS: Surinamers moeten beter advies krijgen: gebruik zoveel mogelijk N95 mondkapjes voor meer bescherming