DNA-lid Vreedzaam vraagt aandacht milieu-aspect BO

GFC NIEUWS- “Mijnafval ruim je niet zomaar op,” zegt Jennifer Vreedzaam verontrust.

Zij bleef stilstaan bij het milieu-aspect tijdens de behandeling van de ontwerpwetten die handelen over de wijziging/ beëindiging van de Brokopondo Overeenkomst (BO).

Het DNA-lid zegt blij te zijn dat Suralco nog altijd aansprakelijk gesteld kan worden voor milieuproblemen die zijn veroorzaakt.

Zij onderstreept dat mijnafval niet zomaar op te ruimen is, niet naar een andere plek te transporteren is en dus voor een eeuwigheid blijft liggen.

Vreedzaam vroeg aandacht voor controle, deze is volgens haar noodzakelijk. “Blijvende controle van alle milieukwesties is een must,” klaagt ze. Controle is volgens Vreedzaam al die tijd uitgebleven. De illegale goudwinning nabij de hulpdammen is daar een goed voorbeeld van. Suriname moet haar huiswerk maken.

Het DNA-lid kijkt uit naar de positieve zaken en mogelijkheden die de overeenkomst kan bieden. Ook kijkt zij reikhalzend uit naar de oplossingen in deze kwestie. Zij is ervan overtuigd dat die alleen bereikt kunnen worden door gezamenlijke inspanning.

“Wanneer we begrijpen waar we nu staan dan weten wij ook waar wij naar toe moeten,” zei de parlementariër aan het eind van haar betoog.

Overige berichten