fbpx

DNA-lid Snip vraagt meer aandacht sportbeleid

Guilliano Snip, parlementslid van de Nationale Democratische Partij, heeft de regering gevraagd intensievere aandacht te besteden aan het sportbeleid.

Tijdens zijn toespraak gedurende de begrotingsbehandeling 2019 in het parlement heeft hij om de stand van zaken gevraagd over het plan van de regering om meer aandacht te besteden aan sportaccommodaties.

Voor wat betreft de vakantieactiviteiten pleit hij voor een betere, transparante registratie van de jongeren, die mee willen doen aan de activiteiten.

“Minister, recentelijk heeft het parlement goedkeuring gegeven aan de samenwerking tussen Suriname en Rusland en tussen Suriname en Servië. Minister deze landen staan bekend om hun goede prestaties op worstelsport gebied. In Nickerie zijn er jeugdige sporters die hunkeren naar betere trainingsfaciliteiten, trainingsmaterialen en goede en ervaren trainers die wij zeker uit Rusland en Servië kunnen krijgen. Er zijn twee jeugdigen die Suriname recentelijk met goede prestaties hebben vertegenwoordigd op worstelgebied.”

OOK INTERESSANT
Zwaar mishandelde man valt op wegdek en wordt overreden door personenauto

DNA-lid Snip bracht vervolgens de felicitaties over aan de sporters met een beperking, voor hun ultieme prestaties die zij recentelijk hebben geboekt in Dubai. Ook de heren van de nationale voetbalselectie heeft hij gefeliciteerd met de overwinning op St. Kitt en Nevis.

Vervolgens heeft hij attentie gevraagd voor het plan voor de bouw van een nieuw voetbalstadion voor het land. Met name wat de stand van zaken is aangaande de financiering hiervan.

Aan de minister van Sport- en Jeugdzaken heeft het DNA-lid ook de vraag gesteld wat de oorzaak is van het uitblijven van de nationale verkiezingen voor de Caricom jeugdambassadeurs.

Tot slot vroeg hij als Suriname het voorzitterschap binnen de regio hierdoor dreigt te verliezen.