fbpx

DNA-lid Sampie: Zaailand Internaat mag geen school worden!

GFC NIEUWSREDACTIE- “Zaailand Internaat wordt een school? Dit plan is een harde trap in het gezicht van ouders en leerlingen uit het binnenland die denken dat de overheid het echt meent, wanneer die praat over ondersteuning aan kinderen uit het binnenland om hun studie in Paramaribo succesvol af te ronden.”

Dit zegt lid van De Nationale Assemblee (DNA), Edgar Sampie. Hij is lid van de Surinaamse regeringscoalitiepartij ABOP.

Sampie: “Ik zal dit plan nooit ondersteunen en ik zal zwaar protesteren hiertegen. Terwijl ik al jaren vragen in het parlement stelt over de renovatie en openstelling van Zaailand Internaat, welke toen afgekeurd was door BOG, wist ik niet dat de regering achter gesloten deuren bezig was het internaat om te bouwen tot een school. Dit, terwijl de regering mij geen duidelijk antwoord kon geven op mijn vragen over de internaten Zaailand en VOS. Zelfs het personeel wordt niet geïnformeerd over de toekomst van het internaat. Dat kan niet.”

OOK INTERESSANT
Tarief voor stroom nog steeds 1,43 SRD per kilowattuur

“Dit is een gek besluit, terwijl ouders uit het binnenland al jaren vragen goede opvang voor hun kinderen uit het binnenland. In Zaailand Internaat alleen kunnen 100+ leerlingen uit het binnenland en randdistricten opgevangen worden.”

“Zaailand Internaat heeft een aantal grootheden voortgebracht door en dat bewijst het nut van goede opvang en begeleiding van leerlingen uit het binnenland en de randdistricten. Zelfs de ondervoorzitter van het Parlement is een product van het Zaailand Internaat.”

“Dit is de laatste blunder in de laatste dagen van minister Levens als minister van Onderwijs. Liever vraagt de NPS aan haar om dit plan in de prullenbak te gooien. Ik roep alle oud-studenten uit Zaailand om hiertegen te protesteren. Ook de DNA-voorzitter en de vicepresident roep ik op om hiertegen te vechten,” aldus Sampie.