fbpx

DNA-lid Ramsahai: Regering geeft burgers rechts- en bestaanszekerheid’

GFC NIEUWS-Volksvertegenwoordiger Rajiv Ramsahai zegt dat de regering documenten verstrekt voor een stuk perceel, om burgers bestaans- en rechtszekerheid te geven.

“Dat je een onderkomen daar kan opzetten of hebt. Dat niemand het recht heeft om jou vandaar te verwijderen.” Z

o heeft de volksvertegenwoordiger zich geuit tegenover ongeveer 500 burgers, te Tamanredjo in Commewijne. Deze burgers hebben maandag hun grondpapieren ontvangen van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer.

“We moeten niet vergeten wat er in het verleden gebeurde, dat mensen gewoon op een ochtend verrast werden door de deurwaarder om hun terrein te verlaten.”

Het bewijs dat de burger centraal staat binnen het beleid van de zittende regering, is volgens de parlementariër geleverd met de uitgifte.

BEKIJK OOK
Rechter stuurt arrestant naar huis na mishandeling in cellenhuis

“Er zal gezegd worden dat de minister politiek stunt met de uitgifte van grondpapieren, maar laten we de mensen in herinnering brengen dat er grondpapieren zijn verstrekt in 2014, 2015, 2016 tot en met 2019.”

“Ook in 2020, 2021, 2022, enzovoorts, zal de regering doorgaan met het verstrekken van grondpapieren”, verzekert de volksvertegenwoordiger de gemeenschap.

Tot slot heeft hij de perceeleigenaren opgeroepen om het stuk grond waarover zij beschikken gunstig te gebruiken. “Gaat u het perceel niet verkopen, maar denk aan de generaties die na u zullen volgen.”