DNA keurt wet Verdovende Middelen goed

De Nationale Assemblée (DNA) heeft dinsdag de ontwerpwet houdende nadere wijziging van de wet Verdovende Middelen met algemene 33 stemmen goedgekeurd.

De sluikhandel in verdovende middelen en psychotrope stoffen dringt in toenemende mate in verschillende maatschappelijke groepen binnen, waarbij voornamelijk kinderen in vele delen van de wereld worden misbruikt als consumenten op de markt van verboden verdovende middelen.

Deze wet biedt daarom een belangrijk deel van de betrokken aspecten de grondslag om deze strijd aan te gaan. Er zijn dus maatregelen nodig om toezicht te houden op bepaalde stoffen zoals precursoren, chemicaliën en oplosmiddelen, die worden gebruikt bij de vervaardiging van verdovende middelen en psychotrope stoffen die gemakkelijk verkrijgbaar zijn.

DNA- voorzitter Jennifer Geerlings – Simons heeft het parlement gefeliciteerd. Verder zegt de parlementsvoorzitter dat er heel lang is gediscussieerd over een nogal gevoelig onderwerp.

Met aanname van deze wet moet er volgens voorzitter Simons verder worden gegaan met diversificatie van de economie, strakkere regelgeving en handhaving van het drugsbeleid.(GFC)

Overige berichten