fbpx
DNA-kandidaat Noersalim:”We moeten de veroorzakers van armoede bestrijden”

Volgens president Desire Bouterse is armoede de grootste vijand van Suriname en moet deze bestreden worden. Dit heeft hij volgens de DNA-kandidaat van de Pertjajah Luhur, Mohamed ‘Mike’ Noersalim( links op de foto), totaal verkeerd ingezien.

“We moeten de veroorzakers van armoede bestrijden en die zitten momenteel in de regeermacht!”, sprak Noersalim zondagavond, tijdens een wijkvergadering tevens kerninstallatie van de Pertjajah Luhur te Geyersvlijt, krachtig.

De jonge politicus tevens ondernemer heeft in zijn toespraak flink uitgehaald naar de president en diens beleid. In wat hij noemde een opengesprek met de president vroeg hij aan Bouterse waar zijn vraag naar vergiffenis aan het volk is gebleven.

“U heeft gezegd dat wanneer u aan de macht komt dat u het volk om vergiffenis zou vragen voor de 8 december moorden. U zou zelfs knielen. Pres yu aksi pardon? Yu aksi pardon fu ala ding man sang dede tapu 8 december? Yu aksi pardon gi a periode fu avondklok?”

Ook in de jaren ’80, de periode van avondklok zouden vele burgers een trauma hebben opgelopen. Bouterse heeft de Surinaamse geschiedenis gekleurd met donkere bladzijden en deze geschiedenis mag volgens hem vooral de jongeren niet onthouden worden. “Onze jeugd moet het verleden kennen.”

Verschillende toppers die het woord hebben gevoerd, hebben de wanstoestanden in het land aangehaald. De voorzitter van de Partijraad, Hendrik Setrowidjojo, legde voornamelijk de druk op de devaluatie van ons munteenheid. Werken aan het stabiliseren en waardevast maken van de munteenheid zal daarom de eerste aanpak van V7 zijn wanneer deze na 25 mei regeermacht heeft verworven.

Er werd aangehaald dat er een dynamiek binnen het ondernemersklimaat is ontstaan door te doen van de huidige regering. Jonge ondernemers die hun diensten hebben verleend kunnen niet worden uitbetaald. Ook de negatieve gevolgen hiervan werden door Noersalim opgesomd.

“Dan hoe vraag je om nog 5?Fu du sang? Fu pina wi moro? Fu broko jonge ondernemers? Wel president we geven u nog 5 minuten denktijd. Daarna hoeft u niet meer in de ring te komen.”, aldus Noersalim.

Het creëren van een gezonde klimaat voor jonge ondernemers is waarvoor de DNA-kandidaat zegt zich onder andere sterk voor te zullen gaan maken als hij gekozen wordt tot parlementariër.

Meer nieuws

Crimineel duo aangehouden en opgesloten

GFC NIEUWS- Leden van Recherche Regio Paramaribo hebben in samenwerking met het Regio Bijstand Team Paramaribo (RBTP) de voortvluchtige verdachte Anan M. opgespoord en aangehouden….

Geen Covid-19-persconferentie deze week

GFC NIEUWS- Het ministerie van Volksgezondheid heeft deze week geen Covid-19-persconferentie gehouden. Impotent of minder potent? Maak online gebruik van professionele adviezen van internationale topexperts….

Regering komt met Sociaal Vangnet

GFC NIEUWS-De maatregelen die de regering zal treffen om de economie wederom gezond te maken, zullen een impact hebben op de samenleving en heeft de…

Brunswijk vraagt geduld samenleving

GFC NIEUWS- Op woensdag 16 september was het precies twee maanden dat de regering Santokhi-Brunswijk aan de macht is. Impotent of minder potent? Maak online…

De Heilige Maand Purushottam Más

GFC NIEUWS- Op de Hindū kalenders dit jaar staat voor de periode 18 september t/m 16 oktober Purushottam Más (Malmás) vermeld. Impotent of minder potent?…

Suriname heeft goede vriend in Amerika

GFC NIEUWS- Suriname heeft in Amerika een goede partner gevonden. Dit zei de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, tijdens zijn eendaags bezoek aan…

President Santokhi ontvangt minister Pompeo

GFC NIEUWS- President Chandrikapersad Santokhi heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Michael Pompeo ontvangen op het presidentieel paleis. Impotent of minder potent? Maak online…

Lions biedt gratis diabetestest aan

GFC NIEUWS- Lions Club Paramaribo Central is met ondersteuning van haar moederclub Lions Club International gestart met een diabetesproject om het bewustzijn over de gevaren…