fbpx
DNA-kandidaat no.3 op AC-lijst in Saramacca voldoet niet

Avinash Hira van de Abop zal niet mee kunnen doen aan de parlementsverkiezingen van 25 mei 2015. Hij is door zijn partij gekandideerd op de AC/DNA-kandidatenlijst in Saramacca.

In Saramacca zijn de kandidaten van AC: lijsttrekker Patrick Pawirowinangoen(PDO), Charsman Arsomedjo(no.2 KTPI), Avinash Hira(no.3 Abop)

Volgens de voorzitter van het Hoofdstembureau in Saramacca, districtscommissaris Laksminarain Doebay woont de kandidaat Hira nog geen twee jaar in het district waar hij is gekandideerd.

Dit is één van de vereiste om gekandideerd te kunnen worden. AC heeft drie dagen de tijd om in beroep te gaan bij de president.

Ook in dit kiesdistrict zijn enkele kandidaten op RR-niveau geschrapt.

Op 9 april hadden 6 politieke organisaties kandidatenlijsten ingediend voor deelname aan de verkiezingen van 25 mei in Saramacca: de NDP, Mega Front, V7, DOE, PING en AC.

De politieke partij PING van Ramsoender Jhauw zal niet mee kunnen doen, omdat de lijsten van de partij reeds bij de indiening op 9 april niet in orde bleken te zijn.

Meer nieuws

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.