fbpx
DNA in huishoudelijke vergadering over instaat van beschuldiging stelling ex-minister Hoefdraad

GFC NIEUWS- De Nationale Assemblee (DNA) komt morgen, dinsdag, in huishoudelijke vergadering bijeen om zich te buigen over de instaat van beschuldiging stelling van ex-minister Gillmore Hoefdraad.

De procureur-generaal heeft onlangs een hernieuwd verzoek bij DNA ingediend om de ex-minister in staat van beschuldiging te stellen. Een eerder verzoek is door de vorige Nationale Assemblee afgewezen.

Sinds het hernieuwd verzoek van de pg is Hoefdraad spoorloos, ondanks zijn advocaten beweren dat hij niet uit het land is gevlucht. Volgens hardnekkige geruchten is de ex-minister ondergedoken in buurland Guyana en zou hij hulp hebben gehad van NDP-topper in Nickerie, Rashied Doekhie.

Ook een aantal vertrouwelingen van de ex-bewindsman is spoorloos. Vandaag verscheen in het nieuws dat een secretaresse van Hoefdraad op 24 juli met valse papieren was afgereisd naar Nederland. Zij werd op Schiphol aangehouden en op de eerstvolgende vlucht teruggezet naar Suriname. Zij is nu in quarantaine.

Meer nieuws

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…